Home celebs Q-dj Sam De Bruyn spreekt met de vader van jong verkeersslachtoffer in...

Q-dj Sam De Bruyn spreekt met de vader van jong verkeersslachtoffer in aangrijpend filmpje

‘Ze zal nooit moeder worden.’

Qmusic had ons met hun actie ‘Sam, Heidi of Wim’ goed beetgenomen. Zo bleek het niet Justin Bieber te zijn die in Antwerpen was, maar wel ochtendshowpresentator Sam De Bruyn. Deze week liet Sam zich in het kader van hun format van een compleet andere kant zien en sprak hij met Vincent Leus, de vader van een jong verkeersslachtoffer.

Elke ochtend stelt het Qmusic-ochtendtrio hun luisteraars voor de vraag ‘Sam, Heidi of Wim?’. Het vorige geheim was wie van de drie ooit zijn of haar rijbewijs voor zes uur moest inleveren door dronken rijden. Dit bleek uiteindelijk Sam De Bruyn te zijn.

Aangrijpende getuigenis

In een emotionele video vertelt Sam dat hij degene is die dronken werd tegengehouden door de politie. Als gevolg moest de presentator zijn rijbewijs voor zes uur inleveren, iets waarvoor hij zich tot op de dag van vandaag nog steeds diep schaamt. Zo heeft hij tegen bijna niemand over het voorval verteld en wist zelfs zijn eigen zus er niets van. Toch heeft Sam er deze week voor gekozen om zijn geheim te delen met de luisteraars van Qmusic in de hoop om zo meer bewustzijn te creëren rond dronken rijden.

Dat doet hij met de hulp van Vincent Leus, een man die hij enkele jaren geleden leerde kennen. Vincent is de vader van Emilie, die hij verloor in een verkeersongeval. De chauffeur die haar en twee vrienden aanreed, was onder invloed. Zijn dochter overleefde het ongeval helaas niet. Vincent zet zich nu dan ook in voor een veiliger verkeer met het Fonds Emilie Leus, een initiatief dat ook Sam steunt. Samen bezochten ze de plek waar de drie jongvolwassenen werden aangereden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: