Home Lifestyle Body #MeToo: Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe schrijft open brief

#MeToo: Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe schrijft open brief

'Er is een probleem. En we moeten allemaal toegeven dat er een probleem is.'

© Instagram: @dodauwe

Ook Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe heeft iets te vertellen rond de massale #MeToo-bekentenissen van de afgelopen dagen. Ze schrijft een open brief over seksuele intimidatie.

We zijn niet de enigen die onze ervaringen en mening over de hele #MeToo-affaire willen delen. Ook Qmusic-presentatrice Dorothee Dauwe kaart het knagende probleem aan in een open brief die ze gisteren publiceerde.

Open brief van Dorothee Dauwe

‘Ik wil al bijna schrijven “ik heb eigenlijk geluk gehad, want mij is nog nooit iets heel erg overkomen”. Omdat ik me bijna schuldig voel ten opzichte van vrouwen die erger hebben meegemaakt.‘ Zo begint Qmusic-gezicht Dorothee haar brief. Omdat er heel wat vrouwen zijn die erger meemaakten, maar dat wil niet zeggen dat zij haar mond moet houden.

Een bepaalde gebeurtenis wil Dorothee graag uitlichten: ‘Ik zat eens ‘s avonds in de metro in Brussel, alleen. Toen een gore man het de normaalste zaak van de wereld vond om zijn hand op mijn been te leggen. Ik schrok van mijn eigen reactie toen ik heel kordaat zei dat hij daarmee moest stoppen. En dat was dat. Gelukkig.’

Dorothee schrijft dat die ‘kleine dingetjes’ je gevoel van veiligheid afpakken.

Maar ook de kleine dingen zijn een probleem: ‘Een kleedje waar je langs de achterkant een stukje van mijn BH-bandje ziet. En iemand (een vrouw, trouwens) die zegt: “Dat is het uitlokken, hé!”. Mannen die met hun auto traag naast je komen rijden, als je te voet onderweg bent naar huis. Omdat dat grappig is blijkbaar, een vrouw bang maken.’ Die ‘kleine dingetjes’ zorgen er volgens Dorothee voor dat je gevoel van veiligheid wordt afgepakt.

En laten we nu alsjeblieft niet de “ja dat is Brussel hé”-kaart trekken. Of de “je had maar niet alleen de metro moeten nemen ’s avonds”-kaart. Laat ons stoppen met van die kaarten te trekken. Er is een probleem. En we moeten allemaal toegeven dat er een probleem is.’

Dorothee besluit haar relaas met een oproep om alle #MeToo-verhalen te delen. Zo wordt er hopelijk binnenkort eens iets aan het probleem gedaan.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.