Home Lifestyle Body #MeToo: wereldwijd delen vrouwen deze hashtag om seksueel misbruik aan te kaarten

#MeToo: wereldwijd delen vrouwen deze hashtag om seksueel misbruik aan te kaarten

Alyssa Milano schiet in actie voor ons allemaal.

Het seksschandaal rond filmproducent Harvey Weinstein heeft een echt domino-effect in gang gezet. In Amerika klappen nog steeds verschillende actrices uit de biecht, maar ook in Vlaanderen komen er duistere verhalen naar boven. Daarom delen nu heel wat vrouwen wereldwijd hun verhaal met de hashtag #MeToo.

De filmwereld staat op zijn kop dankzij de onthullingen rond het seksueel gedrag van filmproducent Harvey Weinstein (65). Zijn slachtoffers raapten hun moed bij elkaar en getuigden over zijn ongewenste bedoelingen. De beschuldigingen gingen meteen de wereld rond, en nu durven steeds meer vrouwen te praten over de seksuele aanrandingen die ze beleefden.

#MeToo

Actrice Alyssa Milano schrok van de hoeveelheid mensen die naar buiten kwamen met een gelijkaardig verhaal, en daarom riep ze de hashtag #MeToo in het leven. ‘Als alle vrouwen die ooit seksueel misbruikt of aangerand zijn, ‘Me Too’ in hun status schrijven, kunnen we misschien laten zien hoe groot dit probleem is.’

En het probleem is inderdaad groot, want na haar oproep deelden verschillende vrouwen wereldwijd hun verhaal op sociale media. Ook enkele bekende koppen lieten van zich horen.

Ook bij ‘The Big Bang Theory’-actrice Mayim Bialik klinken deze onthullingen bekend in de oren. Zij schreef haar verhaal neer in een opiniestuk in The New York Times. Maar het standpunt dat ze koos, zorgt voor heel wat ophef.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.