Home celebs Meghan Markle sloot zélf haar autodeur en Engeland wordt helemaal gek

Meghan Markle sloot zélf haar autodeur en Engeland wordt helemaal gek

De hertogin begroette de gasten tijdens haar eerste solo-uitje ook met een gebruikelijke neuskus!

Photonews

Heel Engeland staat aan de grond genageld, want hun geliefde hertogin van Sussex deed eerder deze week iets heel onverwachts. Meghan Markle gooide namelijk zélf de autodeur achter zich dicht nadat ze uitstapte. De actie, die in onze ogen misschien doodnormaal lijkt, is voor Britse royaltywatchers genoeg om te spreken van ‘anarchie binnen het koningshuis’.

Afgelopen dinsdag was de hertogin van Sussex aanwezig op de opening van de Oceania-tentoonstelling in de Royal Academy of Arts in Londen. Dat bezoekje was meteen ook het eerste solo-uitje als lid van de koninklijke familie. Toch ging de aandacht die avond niet naar de prachtige tentoonstelling, maar wel naar Meghan Markle die bij aankomst zélf de deur van de fancy zwarte wagen achter zich dichtgooide. ‘Ongezien!’, klinkt het bij de Britse media, want de traditie schrijft dan ook voor dat het portier steeds gesloten moet worden door het personeel van de beveiliging.

‘Nederig en down-to-earth’

De beelden van deze ‘ongewone’ actie gingen dan ook razendsnel viraal en Twitter ging helemaal uit zijn dak. Heel wat mensen vinden het dan ook fantastisch hoe nederig en down-to-earth de hertogin wel niet is. ‘Ik denk niet dat Meghan zich beter voelt dan de rest. Ik ben trots op haar’, klinkt het onder meer. Dat Meghan de strenge regeltjes van het Britse koningshuis dus niet zo strikt opvolgt, maakt haar nog geliefder bij het grote publiek.

Neuze-neuze

De rest van de avond verliep echter wel volgens plan. Meghan bewonderde vol enthousiasme de meer dan tweehonderd attributen die te maken hebben met de Grote Oceaan én maakte er kennis met enkele gasten die speciaal vanuit Nieuw-Zeeland kwamen om de opening bij te wonen. Die begroette de hertogin dan ook met de typische hongi: een neuskus die de Maori’s gebruiken bij traditionele bijeenkomsten. En dat leverde opnieuw bijzondere kiekjes op!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.