Home celebs 5, 6, 7, 8: Britse popgroep Steps maakt comeback

5, 6, 7, 8: Britse popgroep Steps maakt comeback

Niemand minder dan Sia schreef hun eerste nieuwe single 'What The Future Holds'.

Steps
© getty

Klaar voor een serieuze dosis nostalgie? De populaire Britse popgroep Steps is namelijk helemaal terug met een nieuwe single, album en tournee! ‘What The Future Holds’ staat bij ons alleszins al on repeat.

2020 is niet enkel het jaar van corona – helaas – maar ook van de reünies. En die maken deze vreemde periode toch een tikkeltje beter. Zo komt de cast van twee van de zaligste series ooit, ‘Friends‘ en The Fresh Prince of Bel-Air‘, weer bij elkaar voor een eenmalige special. Verder zijn er geruchten dat Destiny’s Child en de Spice Girls een nieuwe tournee zouden overwegen. Aan dit lijstje kunnen we nu de Britse popgroep Steps toevoegen, al is de reünie bij de vijf leden een pak concreter. Zo hebben ze al een album gemaakt waarvan de eerste nieuwe single ‘What The Future Holds’ door Sia werd geschreven.

Derde keer, goede keer

Steps ken je ongetwijfeld nog van hun monsterhit ‘5, 6, 7, 8‘ en het bijhorende linedance-dansje. Het was hun eerste nummer in de jaren 90 en het leverde hen meteen succes op in zowat de hele wereld. Claire RichardsFaye TozerLisa Scott-LeeIan ‘H’ Watkins en Lee Latchford-Evans scoorden nadien nog tal van hits, maar gingen in 2001 jammer genoeg uit elkaar wegens creatieve meningsverschillen. Gelukkig hielden de artiesten wel nog contact met elkaar, wat ervoor zorgde dat ze een kleine comeback maakten in 2012 en 2017. Derde keer, goede keer moest de popgroep gedacht hebben, want ze zijn nu opnieuw terug! ‘We konden het niet langer geheimhouden’, stond er op hun officiële Twitterpagina te lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

12 points

We moeten eerlijk toegeven dat de nieuwe single ook geweldig klinkt. En als je de bijhorende choreografie en outfits bekijkt, bezorgt het ons zelfs Eurosongvibes. Wij zijn fan: 12 points to England! Het nieuwe album ‘What The Future Holds’ komt uit op 27 november, maar je kan het nu al pre-orderen op hun website.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij een nieuwe plaat hoort ook een nieuwe tournee. Steps trekt er eind 2021 terug samen op uit, al zullen ze helaas voorlopig geen halt houden in België. Ze blijven in hun thuisland Engeland waar ze onder meer zullen optreden in Cardiff, Londen, Liverpool, Glasgow en Manchester. Je zal dus het Kanaal moeten oversteken om ze aan het werk te zien.

Lees ook: