Home Uit & thuis Zo boek je een budgetproof ticket to paradise

Zo boek je een budgetproof ticket to paradise

Goedkoop op reis!

Thinkstock
Een beetje vrouw van de wereld reist graag, maar vaak heeft ze niet voldoende centjes over voor de volgende trip van haar dromen. Wij zeggen: no more! Check onderstaande slimme tips & tricks om zo goedkoop mogelijk te boeken en reizen, and start packing .

Wanneer boeken?

Noord-Azië: 3 tot 8 weken op voorhand

Europa: 6 tot 14 weken op voorhand

Zuid-Amerika: 4 tot 5 maanden op voorhand

Zuid-Azië: 6 maanden op voorhand

Noord-Afrika: 7 maanden op voorhand

Noord-Amerika: 7 tot 8 maanden op voorhand

Australië: 10 maanden op voorhand

Midden-Oosten: 10 tot 11 maanden op voorhand

Vluchten boeken doe je het best op dinsdag. Je reist het goedkoopst op maandag, dinsdag en woensdag. Vermijd het weekend om te reizen en te boeken.

Houd zeker websites als HolidayPirates en Drungli in de gaten. Zij geven je tout court de goedkoopste vluchten. Bij SkyScanner kan je een alarm instellen en krijg je speciale alerts als de prijzen zouden zakken.

Extra kosten

Let op voor verborgen extra kosten bij goedkope vluchten. Bagage kan je bijvoorbeeld al snel € 40 extra kosten.

Wis je cookies!

Want: hoe vaker je de rates checkt, hoe duurder vluchten worden. Boeken via PC is overigens goedkoper dan via Mac.

Vergeet hotels

Een veel uniekere ervaring krijg je bijvoorbeeld wanneer je via Airbnb boekt, je huurt er een kamer of verblijft in een volledig appartement of huis. Wij verzamelden alvast onze favorieten. Op HomeExchange kan je je appartement of huis tijdelijk ruilen met mensen over de hele wereld.

Boek maar snel een volgend tripje, want wist je dat reizen gelukkig maakt én goed is voor je gezondheid? Ga je samen met je lief op reis? Hou dan zeker rekening met deze kleine irritaties. Liever alleen op reis? Dit zijn de voordelen van soloreizen.