Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pinterest

De voordelen van solo reizen

Alleen reizen schrikt velen af, maar soms moet je uit je comfortzone treden en gewoon gaan. Zeker als je er zoveel ervaring door opdoet... 

1. Je leert jezelf echt kennen 

Wanneer je solo reist, zijn er veel momenten dat je ook daadwerkelijk alleen bent. Die lonely moments zijn ideaal om eens na te denken over jezelf. Wat wil je in het leven? Waar ben je trots op? Waar heb je spijt van? Waar ben je goed in en wat is eerder niet aan jou besteed? Alleen reizen is een van de beste manieren om jezelf te leren kennen. 

 

2. Je maakt nieuwe vrienden

Als je alleen reist, moet je wel tegen andere mensen beginnen te praten. Vind je dat eng? Probeer dan praktische vragen te stellen. 'Wat hebben jullie deze vakantie al bezocht? Welke bus neem ik het best naar? Koken jullie vanavond ook in de hostel?' Zo start je zonder veel moeite een conversatie. Je zal ook merken dat mensen makkelijker zelf tegen je beginnen te praten. De drempel om tegen een solo reiziger te beginnen praten is veel kleiner dan contact te zoeken met twee vriendinnen of een hele groep. 

 

3. Je stapt uit je comfortzone

Het is logisch dat alleen reizen je angst inboezemt. Maar soms moet je in het leven iets doen dat je uitdaagt. Je gaat daarna – of het nu meevalt of tegenvalt – übertrots zijn op jezelf. 

 

4. Je beslist helemaal alleen

Wil je al heel je leven naar Ijsland, maar vind je geen vrienden die daar ook naartoe willen? Dan is het nu de moment om die bestemming van je bucket list te schrappen. Op de hele reis doe je enkel en alleen waar je zelf zin in hebt. Hoe zalig klinkt dat? Verder leer je ook enorm veel van alle beslissingen zelf te nemen. Je staat er in je eentje voor, spannend maar wel erg leerrijk!

 

5. Je zelfvertrouwen krijgt een boost

Als je alleen reist, merk je al snel dat je veel meer zelf kan dan je eigenlijk denkt. Je leert onafhankelijk te zijn en je zelfvertrouwen krijgt een megaboost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '