Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Volgens de wetenschap!

Reizen maakt gelukkig én is goed voor de gezondheid

We wisten het al langer, maar nu is het ook echt bewezen. Studies hebben aangetoond dat reizen goed is voor je gezondheid én dat het je gelukkig maakt. Hoog tijd om nog eens een reisje in te plannen!

1.      Vakantie in groep draagt bij aan je eigenwaarde

49 % van de Amerikanen gaat al eens op vakantie. Als ze op reis gaan met vrienden of familie voelen ze zich vaak beter dan personen die eerder alleen op reis gaan.

 

2.      Nieuwe plekjes ontdekken vermindert stress

Onderzoek heeft aangetoond dat een jaarlijkse vakantie het risico op een hartaanval doet dalen met 30%. Dit was vooral het geval bij mannen. Bovendien stimuleert reizen onze hersenen en blijft ons brein zo actief. Dit zorgt op zijn beurt voor een kleiner risico op Alzheimer.

 

3.      Naar vakantiefoto’s kijken lokt dezelfde reactie uit als op reis gaan

De lengte van je vakantie heeft niets te maken met het positief gevoel achteraf. Deze positieve effecten zijn bovendien ook van korte duur. Toch kan je langer in vakantiestemming blijven door naar foto van je reis te kijken. Ook je vrienden of collega’s vertellen hoe je vakantie was, kan helpen.

 

4.      Op reis gaan is goed voor je hersenen

Je komt in contact met een heleboel nieuwe dingen. Je proeft eten dat je niet gewend bent of je ruikt iets waar je back home niet mee in contact komt. Al deze zaken zijn cruciaal om je hersenen te stimuleren.

 

5.      Wie kampeert is gelukkiger

Eentje voor je jongere zus of broer: kinderen die kamperen, doen het vaak beter op school. Bovendien zijn ze ook gelukkiger en in betere gezondheid. Vergeet dus dat viersterrenhotel en trek eens de natuur in.

 

Bron: Your Tango

Wat inspiratie voor je volgende vakantie?
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '