Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Artem Podrez

Misschien houd je deze wel vol?

HOROSCOOP: van deze voornemens moet je volgens je sterrenbeeld werk maken in 2023

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

2023 staat voor de deur, en dat betekent: tijd voor nieuwe voornemens! Het is uiteraard zeker geen must om jezelf verplichtingen op te leggen, maar als je dan tóch van plan bent om een paar goede voornemens te maken, luister dan eens naar je sterrenbeeld.

Steenbok (22 december tot 20 februari)

Een wereld zonder Steenbokken zou niet draaien. Jij bent hardwerkend, gedreven en ambitieus. Maar je go-go-go-mentaliteit betekent dat je de kleine dingen, zoals voldoende water drinken of je oma bellen, soms vergeet. Probeer in 2023 meer tijd vrij te maken voor die kleine gelukjes en kom af en toe ook eens spontaan uit de hoek in plaats van je to-dolijstje te volgen, want zo worden de mooiste herinneringen gemaakt. En oh ja: maak er je taak van om meer water te drinken.

Waterman (21 januari tot 19 februari)

Jij bent het buitenbeentje van de dierenriem, liefste Waterman. Je bent creatief en helemaal op je gemak in je eigen wereld. Hoewel je zeker geen sociale vaardigheden ontbreekt, sluit je jezelf soms af van een groep. Maak dit jaar opnieuw contact met de vrienden die je niet zo vaak meer hoort. Blaas nieuw leven in jullie vriendschap, en koester die relaties. Het draait hier om kwaliteit, niet om kwantiteit. Probeer ook een dagboek bij te houden, het zal je helpen om je emoties beter te uiten en ze uiteindelijk ook te durven delen met anderen.

Vissen (20 februari tot 20 maart)

Jij bent meer intuïtief en spiritueel aangelegd dan de andere tekens in de dierenriem, en dat uit zich ook in jouw goede voornemens. Omdat je zo intuïtief aangelegd bent, kan je goed overweg met dieren en creëer je snel een band met ze. Overweeg daarom om dit jaar vrijwilligerswerk te doen in een dierenasiel. De honden en katten daar zullen je trouwens iets bieden waar jij vaak nood aan hebt: emotionele steun en knuffels. Vissen hebben daarnaast snel de neiging om met hun hoofd in de wolken te zitten, maar waarom eens geen werk maken van die dromen? Het staat in de sterren geschreven: 2022 is voor jou hét jaar om je  bucketlist af te vinken.

Ram (21 maart tot 20 april)

Jij bent gedurfd, zelfverzekerd en wil alles uit het leven halen, maar het kan je soms ook allemaal even te veel worden. En dat is perfect normaal met zo’n druk leven als het jouwe, lieve Ram. Door te mediteren kan je jezelf meer ruimte in je hoofd geven en je emoties beter plaatsen. Koop in 2023 dus een fancy yogaoutfit en schrijf je in voor meditatielessen. Mediteren niets voor jou? Ga dan op zoek naar een andere hobby die je rusteloosheid kan counteren en waarmee je heel even op adem kan komen.

Stier (21 april tot 21 mei)

De Stier aka modegoeroe die houdt van luxe én comfort. Het is geen verrassing meer dat je ook het afgelopen jaar aardig wat kleding en accessoires hebt verzameld. 2023 is een goed moment om de dingen die je niet meer draagt te doneren. Beschouw dit niet alleen als een opfrisbeurt van je garderobe, maar ook als de perfecte gelegenheid om stil te staan bij je koopgedrag. Probeer volgend jaar enkel nog dingen te kopen waar je écht gelukkig van wordt. Zet in 2023 je koppigheid ook eens aan de kant en durf, hoe toegewijd je ook mag zijn, eens iets uit handen te geven om je stress te verlichten. Geloof ons, dat kan wonderen doen.

Tweelingen (22 mei tot 21 juni)

Als Tweelingen kan jij nogal besluiteloos zijn, en heb je vaak de neiging om je aandacht te verdelen over de verschillende dingen die je, dan nog vaak tegelijkertijd, tot een goed einde wil brengen. Doe het daarom in 2023 eens wat rustiger aan. Het is echt niet nodig te veel hooi op je vork te nemen. Gebruik die passie en gedrevenheid eens voor iets wat je écht al heel lang wil doen. Je droomde toch van je eigen podcast of roman? Laat dit een teken zijn om er werk van te maken.

Kreeft (22 juni tot 22 juli)

Het is geen geheim dat jij heel wat gevoelens met je meedraagt, Kreeft. Als je er nog geen hebt, is het nu een mooi moment om een dagboek aan te schaffen. De problemen die nu zo overweldigend kunnen aanvoelen, zijn vaak heel makkelijk op te lossen door ze even op papier te zetten en al schrijvend te reflecteren. Jij bent ongelooflijk empathisch aangelegd, dus dan is het normaal dat je al die emoties soms eens kwijt moet. Het is trouwens heel fijn dat je er graag voor anderen bent, maar laat anderen er daarom ook af en toe voor jou zijn.

Leeuw (23 juli tot 23 augustus)

Het zit in jouw aard om af en toe graag in het middelpunt van de belangstelling te staan, en enkel jij komt daar zo goed mee weg. Door in die schijnwerpers te staan, vergeet je soms je dankbaarheid te uiten. Maak er een gewoonte van om elke dag één ding op te schrijven waar je dankbaar voor bent, en je zal versteld staan van hoe warm je van die oefening wordt. Maak dit jaar daarnaast van je stem gebruik om op te komen voor zij die niet graag in de schijnwerpers staan of schaar je achter een goed doel om met jouw stem ook anderen in de spotlight te zetten.

Maagd (24 augustus tot 23 september)

Jij bent een van de meest extraverte tekens in de dierenriem. Je staat bekend als een sociale vlinder, maar probeer in 2023 ook eens wat tijd alleen door te brengen om jezelf beter te leren kennen. Dat zal je helpen om sneller beslissingen te nemen en om om te gaan met conflicten die je anders vermijdt. Door wat meer tijd alleen door te brengen, kan je ondervinden hoe je anderen én jezelf prioriteit kan geven. En onthoud vooral: je beste vriendin zal het je echt niet kwalijk nemen als je eens een avondje niet op café wil gaan zitten.

Weegschaal (24 september tot 23 oktober)

Je bent georganiseerd, hebt oog voor detail en weet van aanpakken. Maar tussen al je harde werk en het helpen van anderen door krijg je soms toch het gevoel dat je het niet goed genoeg doet. Hallooooo, onzekerheid. Maak er dit jaar je missie van om elke prestatie die je bereikt te vieren. Of het nu gaat om iets groots of iets kleins, zoals het uitproberen van een nieuw recept, vier jezelf. Want zelfzorg is de basis van alles!

Schorpioen (24 oktober tot 22 november)

Schorpioen, jouw vrienden omschrijven je als intuïtief en opmerkzaam en als iemand die niet snel vergeeft en vergeet. Taylor Swift staat bij jou dan ook elke dag op repeat, maar probeer in 2023 toch eens een andere plaat op te zetten en wat wrok los te laten. Zo maak je mentale ruimte vrij die je kan besteden aan dingen die je gelukkiger maken. Zorg er in het nieuwe jaar ook voor dat je vrienden en familie weten dat je om hen geeft. Of het nu met een reis, een cadeautje of wat qualitytime is: doe je best om je dierbaren te laten zien hoeveel ze echt voor je betekenen.

Boogschutter (23 november tot 21 december)

Oh Boogschutter, het meest impulsieve en optimistische teken in de dierenriem. Je kan je een beetje laten meeslepen door leuke ideeën, waardoor je soms iets te snel ja zegt. Hoewel je dat nieuwe boek wil lezen, karate wil leren én op het laatste moment aan boord wil stappen van een vlucht naar New York, is het soms toch wat te veel. Leer daarom in 2023 om eens vaker neen te zeggen en meer voldoening te halen uit wat je al hebt en doet. Oké, je bent nu eenmaal avontuurlijk aangelegd, dus kies daarom om dit jaar een grote reis te maken die je constante reislust wat kan temmen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '