Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoofdredactrice Eva ging na lange tijd nog eens surfen.

Eva’s edito: ‘Hoe vaak je ook van je plank valt, als je die ene golf pakt, kan niets je nog raken’

Deze week vind je in je Flair een stappenplan om te leren surfen, hotspots, een leuke shopping en lees je over Lise’s ervaring met surfen. Ook hoofdredactrice Eva ging onlangs na lange tijd nog eens surfen.

Mijn zomervakantie zit erop. En als cadeautje bij thuiskomst mocht ik dit heerlijke nummer doornemen, vol inspiratie om eigenlijk meteen weer een reisje te boeken. Vooral het artikel van collega Lise geeft me volop vakantievibes. Ik hou namelijk ook erg van surfen, al is het er de afgelopen jaren niet vaak meer van gekomen. Deze vakantie lukte het nog eens! We gingen namelijk op roadtrip door Frankrijk.

Wegens tijdsgebrek van mijn kant én omdat zij het zo graag doet, zocht mijn mama interessante stops op weg naar onze eindbestemming. ‘Een beetje surfen zou leuk zijn!’ had ik nog in mijn briefing naar reisbureau Mom gestuurd. En ja, hoor. We zaten vijf nachten in de Vendée, waar we La Tranche- sur-Mer vonden – het kleine Californië, zoals ze het daar noemen. And when in California, you surf! Ik boekte op dag één dus al de laatst beschikbare surfles.

Zand in je bikinibroek

En daar stond ik dan, een wetsuit aan te sjorren tussen allerlei ‘leerlingen’ die al enkele dagen in hun cursus waren. En ik had dat vijf jaar niet gedaan! Toen kwamen de kriebels toch. Zou het als fietsen zijn? Spoileralert: nee. Lees er het stuk van Lise maar op na: zelfs als je ooit jaren aan een stuk gesurft hebt, kan het er vanop het strand nog steeds uitzien alsof je een verliezende strijd met de elementen voert. Denk: zand in je bikinibroek, je haren die in dreadlocks langs je gezicht hangen en vooral veel naar adem happen. Niks vlotte pop-up en cool in de line-up gaan liggen wachten op golven.

Mijn dochter vond het dan ook maar niets en ging na één keer kijken terug naar haar strandspeeltjes terwijl ik dapper verder spartelde. Het was dus niet als fietsen, maar ik was wél instant weer verslaafd, want hoe leuk was dit?! Hoe vaak je ook van je plank valt, als je die ene golf pakt, kan niets je nog raken. En vooral: niets kan je hoofd zo goed leegmaken als naar de horizon turen, zoekend naar de volgende set golven. De zeewaterspoeling helpt ook, letterlijk. Wanneer mag ik terug?

Achter de schermen

Een van de jongste leden.

Een van de jongste leden.

Een van de jongste leden.

Op de set van onze zomerse modeshoot (zie blz. 26 in je Flair) kregen we versterking van een van de jongste (en schattigste!) nieuwe leden van ons modeteam: Penelope, het dochtertje van visagiste Florence.

Ontmoet via reportage.

Ontmoet via reportage.

Ontmoet via reportage.

Wat een verhaal: Davina en Jonas leerden elkaar in 2014 kennen via een reportage in Flair en zijn nu getrouwd. Hier zie je Jonas in dé Flair van 2014. Het verslag van hun huwelijk lees je op blz. 42 in je Flair.

Op een surfplank staan.

Op een surfplank staan.

Op een surfplank staan.

Redactrice Lise: ‘Dit voorjaar surfte ik voor de eerste keer. Ziehier hoe je vooral níét op een surfplank moet staan.’ Lees meer over haar avonturen op blz. 72 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

omslag

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '