Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het vergt moed, liefde en een flinke fuck-offattitude om je erover te zetten.'

Eva’s edito: ‘Uitspraken over je uiterlijk of gewicht laten levenslange sporen na’

Bodyshaming is anno 2022 nog steeds sterk aanwezig in onze maatschappij. Ruim drie op de vier Vlaamse vrouwen tussen 18 en 34 jaar krijgen ermee te maken. Voor hoofdredactrice Eva, die als tiener zelf harde woorden te horen kreeg, was op de set staan met Laura en Sanne dan ook fijn.

Poedelkop! Je hebt zuigplekken op je borst! Kiekenborst! Pfiew, wanneer ik die uitspraken terugzie, doen ze nog altijd een beetje pijn. Ik hoorde ze op mijn vijftiende van pubers die duidelijk zelf worstelden met de veranderingen in hun lijf. Wat waren we toen hard voor elkaar. En nog het hardst van al voor onszelf, want ik was ook niet blij met die ontembare krullen of die wijnvlek op mijn borst. Alles wat ik niet zo mooi vond aan mezelf, verstopte ik het liefst onder concealer of een laagje leuke kleren. En het duurde jaren voor ik dat niet meer deed (ik ben er nog niet, hoor).

Het was dus erg fijn om de fotoshoot met Laura en Sanne mee te maken en met hen te babbelen. Beiden kregen met bodyshaming te maken en kwamen er sterker uit. Ze zijn trots op zichzelf, voelen zich goed in hun lichaam en wilden dat met ons delen. Maar wat voor erge dingen kregen ze ooit te horen over hun uiterlijk! En hoe veel ook, want vandaag is het o zo makkelijk om vanachter je schermpje commentaar te geven.

Waarom doen we dat toch, elkaar zo klein houden en kwetsen met woorden? Want pijn doet het absoluut. Het vergt moed, veel liefde en een flinke fuck-offattitude om je over uitspraken over je uiterlijk of gewicht te zetten. Ze laten levenslange sporen na. Denk daar toch even aan voor je zulke dingen typt of roept. Het merendeel doet trouwens aan bodyshaming om een eigen onzekerheid te verdoezelen. Door een ander lelijk te maken, voelen ze zich zelf beter.

Sanne zegt het mooi: ‘Zolang er mensen zijn die zich onzeker voelen, zal er gebodyshamed worden.’ ‘Pas wanneer we perfectie loslaten, komt er een einde aan bodyshaming’, vult Laura aan. Daarom is het zo mooi dat ze hun verhaal delen, want het betekenent opnieuw een stap in de juiste richting en helpt ons weer perfect gelukkig te zijn met wie we zijn. Laura en Sanne hebben me alvast geïnspireerd, en ik hoop jullie ook. Laten we samen weer wat meer van dat streven naar perfectie vallen?

Achter de schermen

Hakken

Hakken

Hakken

Sanne draagt normaal gezien geen hakken, maar op de shoot kon het wel! Zie haar stralen in je Flair én bekijk de video hier.

Bedroom goals

Bedroom goals

Bedroom goals

Een headboard achter je bed? Check! Artdirector Line deed het zelfs nog slimmer en maakte van dat hoofdeinde een heuse walk-incloset. Bedroom goals! Meer tips voor een gezellige slaapkamer vind je in je Flair.

Hartjes

Hartjes

Hartjes

Er is geen print die moderedactrice Catherine níét in de kast heeft, dus mochten hartjes niet ontbreken. Meer moois in dat valentijnsproof motief check je in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Driegangendiner

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '