Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

2615 Flair-lezers beantwoordden een enquête die we lanceerden op World Mental Health Day. In je Flair van deze week vind je de resultaten.

Eva’s edito: ‘Hoe het met mij gaat? Het kan beter. Vraag het me in de lente nog maar eens.’

2615 Flair-lezers beantwoordden een enquête die we lanceerden op World Mental Health Day. In je Flair van deze week vind je de resultaten. In de edito vertelt hoofdredactrice Eva hoe het met haar mentale gezondheid gaat.

‘Hoe is het nog met je?’ Ik weet eerlijk gezegd ook niet meer goed wat ik moet antwoorden op deze vraag. Ik kwam doodmoe de feestdagen uit gekropen en wenste mijn collega’s een Happy Zoom Year. Klaar voor weer een jaar met quarantaines, zelftests en verminderde buitenactiviteit? Ik denk niet dat ik het ben.

Dat het niet altijd even goed met ons gaat, is niet zo verwonderlijk. Al wat leuk is, staat onder druk. Alleen wat moet, blijft over: werken, studeren, stressen. We vroegen het eind vorig jaar aan jullie ook: hoe gaat het? Maar écht? En de antwoorden waren soms bemoedigend – 6 op de 10 staan toch overwegend gelukkig in het leven – soms pijnlijk – 64 % voelt zich regelmatig eenzaam – en soms ronduit triest – amper 4 % houdt echt van zichzelf zoals ze zijn.

Ik ben dankbaar voor die open en eerlijke reacties. En dankbaar voor de zeven bekende mensen die in deze editie heel eerlijk toegeven dat achter succes, vrolijke Instagramplaatjes of een zelfverzekerd uiterlijk ook een struggle kan schuilen. Gaat zij ook gebukt onder prestatiedruk? Vindt hij het ook moeilijk om zijn lichaam te aanvaarden? Was het bij haar ook niet vanzelfsprekend om aan te kloppen bij een therapeut? Dan is het misschien niet gek of banaal wat ik voel. J’suis pas tout seul à être tout seul. Want we mogen dat gerust toegeven, dit is niet zomaar een lastig momentje. Niet alleen onze lichamelijke gezondheid staat momenteel centraal, ook mentaal weegt het zwaar.

Studenten struikelen, jonge ouders branden op, werknemers lopen zichzelf al dan niet virtueel voorbij. Ik mis zelf vooral de spontane en zotte toevalligheden die mijn job en leven zo leuk maken. Zorgeloos van etentjes genieten, citytrips, persvoorstellingen, de gesprekken tijdens de lunch, ja zelfs de sprintjes naar de trein. Alleen plannen en presteren lijkt over te blijven. En ik weet dat dit zelfs nog maar kleine zorgen zijn, maar ook die beginnen te wegen. Dus hoe het met mij gaat? Het kan beter. Vraag het me in de lente nog maar eens.

Achter de schermen

Insta-spots

Insta-spots

Insta-spots

Het Antwerpse Middelheimpark is ideaal voor een fotoshoot. Vorig jaar schitterde het in onze roze modeshoot, dit jaar in het boek van Smile Safari. Meer Insta-spots ontdek je op blz 72 in je Flair.

Gekke modeshoot

Gekke modeshoot

Gekke modeshoot

Model Odette haalde haar gekste toeren uit voor onze modeshoot waarin je favo kledingstukken van een andere kant bekeken worden. Blader snel naar blz. 26 in je Flair voor het resultaat!

Ontspannen met een gelaatsverzorging

Ontspannen met een gelaatsverzorging

Ontspannen met een gelaatsverzorging

Deze week zit bij Flair de gelaatsverzorgingspocket. Online redactrice Ysaline ging testen bij Beauty Bar Natur in Kortrijk en zag (én voelde) dat het goed was!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Gelaatsverzorging

Meer edito’s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '