Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Leren we dan echt niets bij?'

Eva’s edito: ‘Dieetartikels hebben grote gevolgen. Ze vertellen ons dat slank zijn top is, dik niet zo’

Ben jij het beu om na de feestdagen weer om de oren geslagen te worden met de dieetartikels? Je bent niet de enige. Hoofdredactrice Eva krijgt al een week lang tegen haar zin onafgebroken tips om komaf te maken met de feestkilo’s.

Daar zijn ze weer, de aansporingen om toch maar zo snel mogelijk komaf te maken met onze feestkilo’s. En die coronapondjes? Hangen die er ook nog aan? Dan heb je écht behoefte aan een detox! Of aan een nieuw fantastisch afslankboek dat wonderen belooft zonder dat je er ook maar iets van zal voelen. Echt hoor, je valt af zonder moeite. Zalig! Je mag nog alles eten! Als je het maar in de juiste combinaties doet of binnen bepaalde uren of zonder zout of olie erop. Maar nee, voel je heus niets van.

Ik lees het allemaal met een zucht en snap het niet. Leren we dan écht niets bij? Die luchtige artikels zijn niet luchtig. Ze hebben grote gevolgen. Ze vertellen ons nog maar eens dat slank zijn top is, dik niet zo. En dat je leven pas echt weer helemaal op de rails is als je je streefgewicht behaalt. Dan zal het complimentjes regenen. Dan loop je over van zelfvertrouwen. En dan kan je de wereld aan. Maar wat als je net door al die berichten begint te wankelen? Want dat gebeurt helaas maar al te vaak. Sporten en eten mag met gezondheid verbonden zijn, dat spreekt.

Er is niets mis met goede voornemens, met wat liever voor je lichaam willen zijn door gezond te eten, meer te bewegen. En zelfs als je wat wil afvallen, dan is dat ook prima. Dat kies je vooral helemaal zelf. Maar we moeten stoppen met ons gewicht te koppelen aan succes of aan een zogenaamd ideaal uiterlijk. Je bent niet beter of slimmer of meer succesvol als je een eetplan flink afwerkt. Je wordt er ook niet mooier door. Waarom zou je jezelf zo’n hoge druk opleggen?

Ik heb heel lekker gegeten de voorbije feestdagen. Genoten zonder zorgen. Maar nu krijg ik al een week onafgebroken tips om me in 10.000 stappen per dag slank te wandelen, mijn cellulitis onder handen te nemen, mijn feestbuikje weer plat te krijgen. En daar geniet ik aanzienlijk minder van. We hebben nog een weg af te leggen, lijkt me…

Achter de schermen

De ruitjestrend

De ruitjestrend

De ruitjestrend

Online moderedactrice Chloë is helemaal verkocht aan de ruitjestrend! Meer inspiratie vind je op blz. 24 in je Flair.

Heatless hairstyle

Heatless hairstyle

Heatless hairstyle

Lezeres Chinook bereidde zich thuis voor op onze kapselproductie met deze heatless hairstyle. Lees haar tips op blz 34 in je Flair.

Gezellig blauw

Gezellig blauw

Gezellig blauw

‘Blauw is gezellig en huiselijk’, schreef decoredactrice Joni in haar stuk op blz. 70 in je Flair. Et voilà, dat bewijst ze meteen met een set nieuwe lakens van Hema op haar bed!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Hotel met sauna

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '