Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik vind het oprecht leuk om gastvrouw te spelen.'

Eva’s edito: ‘Dit jaar moet ik geen feestje organiseren en stiekem vind ik dat best jammer’

De feestdagen staan voor de deur, en dat wil zeggen: party! Dit jaar is hoofdredactrice Eva op haar kerstfeestje niet de gastvrouw van dienst. Iets wat ze aan de ene kant jammer vind, maar het is aan de andere kant ook beter voor haar stressniveau.

Kerst is bij ons elk jaar lekker klassiek. Een 3‑4‑5-gangendiner bij mijn ouders en eentje bij mijn schoonmoeder. Twee feestjes dus. Die eigenlijk niet heel erg verschillen van een andere familieavond, behalve dan dat we een heroïsche hoeveelheid voedsel proberen te verwerken. Om de feestjes toch dat extra glansje te geven, maak ik graag veel werk van de voorbereiding. Samen het menu overlopen, een goed wijntje scoren, de cadeautjes zorgvuldig inpakken en nadenken over mijn outfit.

Zelf moet ik dit jaar geen feestje organiseren en stiekem vind ik dat best jammer. Ik vind het oprecht leuk om gastvrouw te spelen. Al zal mijn lief dat ongetwijfeld tegenspreken, omdat ik toch elke keer in een stresskalkoen verander. Want hoe leuk ik het ook vind en hoezeer ik me ook voorneem om gewoon wat lekkers te presenteren zonder druk… Toch steekt altijd weer dat perfectionisme de kop op. Dan wil ik én de mooiste tafel én een zelfgemaakt dessert én een goede playlist. Waardoor ik uiteindelijk net zo hard zweet als die kalkoen in de oven en vergeet van outfit te wisselen voor de gasten aankomen. Na het aperitief is het meestal wel bekoeld, dan geniet ik gewoon mee. En zijn het niet vaak de feestjes die niet perfect verlopen die toch de meest memorabele zijn? (Die keer dat de visschotel van mijn vader door de keuken vloog!)

Ook leuk: een avondje niet feesten en gewoon thuis genieten van ‘Home Alone’ of een andere kerstfilm met ons drietjes bij de lichtjes van de kerstbomen (ja, we hebben er dit jaar twee) met een royale portie overschotjes. Gewoon in pyjama met kerstsloffen aan. Als ik het toch niet kan laten en besluit nog een derde of vierde kerstdag te organiseren bij ons thuis, dan brengen de menu’s van Helen in deze Flair vast redding. Picture-perfect, lekker én snel klaar. Zodat ik misschien toch nog tijd heb om die feestjurk aan te trekken voor het feest begint! Wishing everybody a perfectly imperfect X-mas!

Achter de schermen

De making-of van onze cover.

De making-of van onze cover.

De making-of van onze cover.

Op een bijzonder vroeg uur zo stralen, mét een glas rode wijn onder je neus, Helen did it!

Watten én Photoshop to the rescue!

Watten én Photoshop to the rescue!

Watten én Photoshop to the rescue!

Damn, nog geen sneeuw op het moment van onze fotoshoot over reddende engelen.

Eerst fotograferen, dan proeven.

Eerst fotograferen, dan proeven.

Eerst fotograferen, dan proeven.

Ha ja, we willen er toch écht zeker van zijn dat de recepten die we aanraden top zijn. We kunnen volmondig (letterlijk) bevestigen: deze lasagne is de max!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Wijnflesstickers

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '