Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
lief zijn
© lief zijn

'Wat hebben we een kort lontje tegenwoordig!'

Eva’s edito: ‘Oké, het zijn geen leuke tijden, maar mag het weer een beetje liever?’

Lief zijn. Het is iets wat we soms wat vergeten te doen. Zeker in deze coronatijden. Hoofdredactrice Eva vertelt deze week in haar edito over hoe het allemaal weer een beetje liever mag.

Mag het weer een beetje liever? Die vraag stel ik geregeld de laatste tijd. Mompelend in mezelf als ik commentaren op social media zit te lezen of hardop tegen de chauffeur die een rood stresshoofd minutenlang laat rusten op de claxon wanneer de zoveelste camionette pakketjes komt leveren in de buurt en midden in de straat even stopt. Wat hebben we een kort lontje tegenwoordig!

Ik snap het wel, we hebben gezamenlijk niet de beste tijd van ons leven. Maar ik vraag me wel serieus af of al dat gezeik en gezeur ons beter doet voelen. We zaten met Flair onlangs ook een paar keer in een Twitterstormpje of Facebookuitbarsting. Pijnlijk. Want ja, we nemen dat persoonlijk. Achter de verhalen waar genadeloos commentaar op gegeven wordt zitten namelijk mensen, journalisten, collega’s, lezers die openhartig hun verhaal met ons delen. Dus dan doet het pijn als er al dan niet terechte kritiek komt.

We lezen die kritiek wel, we bespreken het ook erg uitgebreid op de redactie, we leren lessen of zien soms dat we eigenlijk helemaal geen fout gemaakt hebben. Maar nee, we reageren er niet altijd op. Vooral omdat er vaak geen manier is om juist te reageren. Elke reactie lokt nog meer reactie uit, lijkt het wel. En wie al aan het roepen is, heeft zelden zin om op een normaal volume het gesprek samen verder te zetten. En dat is eigenlijk de enige manier om tot iets constructiefs te komen. Door open, respectvol en rustig met elkaar te praten.

Op sociale media zijn we die omgangsvormen blijkbaar wat uit het oog verloren. Hashtags worden als scheldwoorden ingezet, emoji’s spuwen vuur. Maar naar de eigenlijke boodschap is het soms zoeken. Gelukkig zijn de hartjesemoji’s talrijker en komen ook positieve boodschappen sneller aan omdat ze zo makkelijk te sturen zijn via een dm, like of vlammetje. Neem het niet verkeerd op, ik vind het heerlijk om van jullie te horen. The good, the bad, the ugly: allemaal welkom in onze mailbox. Maar mag het wat liever?

Achter de schermen

Kleurenpalet on point

Kleurenpalet on point

Kleurenpalet on point

Kleurenpalet on point voor onze modeshoot van deze week. Je checkt ’m op blz. 26 in je Flair.

Vrouwenbar

Vrouwenbar

Vrouwenbar

Er is nog wat werk aan de winkel voor Kenza en Aranka de deuren van hun vrouwenbar kunnen openen, maar fotografe Morgane mocht al even binnen voor een shoot. Maak kennis met hen op blz. 54 in je Flair.

Kamperen in de winter

Kamperen in de winter

Kamperen in de winter

Kamperen in putteke winter? Toerismeredactrice Marie hoefde niet overtuigd te worden, en wij ook niet als we deze beelden zien! Tips en tricks voor een winterse kampeertrip krijg je op blz. 72 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Charmehotels

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '