Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dit moet je weten voor je je mandje vult op Zalando Beauty.

Wij gingen shoppen op Zalando Beauty, en dit is wat ons opviel

Beautyliefhebbers kunnen hun hartje tegenwoordig ophalen op Zalando, want sinds kort biedt de webshop ook een heus beautyassortiment aan. We haalden de onderzoeksjournalist in ons naar boven en offerden ons op om de shopervaring kritisch voor jullie uit te testen. Dit is wat ons opviel tijdens die loodzware opdracht.

Natuurlijk, natuurlijk en nog eens natuurlijk


Eerlijk: wij hadden op voorhand niet durven te voorspellen dat we zo veel nieuwe natuurlijke en milieuvriendelijke cosmeticamerken zouden ontdekken op Zalando. Bleven ons het meest bij: Stop The Water While Using Me! (een merk dat je aanmoedigt de kraan dicht te draaien tijdens het wassen), Eco Sonya (eco-friendly zelfbruiners), en Girl Smells (een hip Duits merk dat volgens ons de prijs van ‘Millennialproof Verpakking van het Jaar’ verdient).

Safe voor vegans


Veganisten hoeven bij hun zoektocht naar nieuwe beautyproducten niet bij ieder item te checken of het al dan niet geschikt is voor hen. Je kan immers tijdens het zoeken gewoon filteren op ‘veganistisch’, waardoor je enkel de producten die geen dierlijke ingrediënten bevatten of getest zijn op dieren, te zien krijgt. Handig!

Ontdekkingstocht


Neem het van ons aan: zelfs als je iedere dag in contact komt met beautyproducten, ontdek je tijdens het scrollen merken die je nog niet kende. 3INA, bijvoorbeeld, een no-nonsense merk dat veganistische make-up aanbiedt tegen een betaalbare prijs. Of Bod, een merk met badproducten, waaronder glitterbadzout dat je bad omtovert tot een zeemeerminnenpoel.

Klaar en duidelijk


Bonuspunten voor de productomschrijvingen, want die zijn erg helder en overzichtelijk. Bij ieder product vind je alles wat je wil weten, snel en makkelijk terug. Denk bijvoorbeeld aan wat de kenmerken zijn van het product, hoe je het gebruikt en voor welk huidtype het geschikt is. De ingrediëntenlijst kan je ook makkelijk raadplegen en er wordt duidelijk vermeld of een product al dan niet vegan, hypoallergeen of vrij van alcohol is.

Europa represent


Zalando is een Duits bedrijf, dus het zal je niet verbazen dat de Duitse garde qua goed is vertegenwoordigd. (Check zeker Hej Organic eens.) Maar ook Scandinavië hoeft niet onder te doen met merken als Skandinavisk, Löwengrip, Sprekenhus en Gosh Copenhagen. Next up: Belgische merken?

Luxemerken


Naast Estée Lauder, Clinique, Oribe en Rodial vinden we tot nu toe nog niet veel ‘premium’ of luxemerken op Zalando Beauty. Hoe fijn zou het zijn als we ook onze favoriete high end producten, zoals bijvoorbeeld NARS, Giorgio Armani Beauty en Chanel Beauty in hetzelfde winkelmandje zouden kunnen stoppen?

Volgens onze bronnen bij Zalando wordt daar gelukkig volop aan gewerkt: ‘We streven naar een goede mix van zowel kleinere nichemerken als gevestigde waarden. We zien dat klanten regelmatig op zoek zijn naar luxemerken op onze website en zijn dan ook in bespreking met die grotere spelers. Zalando Beauty is nog maar een jaar geleden gelanceerd, dus als je dat in het achterhoofd houdt, is het huidige assortiment van meer dan 250 verschillende merken al een mooie prestatie.’

(Nog) geen nagellak en parfums


Huidverzorging, haarproducten, make-up, badproducten... Als we het beautylijstje overlopen, lijkt het alsof er niets ontbreekt op de webshop. Behalve... parfums en nagellak. Maar Zalando kon ons gelukkig snel geruststellen: ‘Zowel parfums als nagellak worden aanzien als gevaarlijke goederen, dus er hangen een aantal specifieke logistieke processen vast aan het verzenden van die spullen, maar ze zullen later nog worden toegevoegd aan het beautyaanbod in België.’

Cadeauproof


Weij maakten van de nood een deugd en gingen tijdens onze ontdekkingstocht op zoek naar een moederdagcadeautje. ‘Geschikt om geschenkjes op te shoppen’ kunnen we dus ook afvinken als vereiste voor de site. Leuke geschenkideetjes: het badzout van I Want You Naked en de geniale geurkaarsen van Flamingo Candles.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '