Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

2. Stel elkaar vragen.

9 eenvoudige tips en tricks om beter te communiceren in bed

Uit een studie in het vakblad Journal of Sex & Marital Therapy bleek dat koppels die meer en beter communiceren in bed ook echt gelukkiger zijn met hun seksleven en hun relatie in het algemeen. Maar dan moet je elkaar natuurlijk wel begrijpen. Met deze eenvoudige tips en tricks spreken jullie in een mum van tijd vloeiend de taal van de liefde.

Praat én luister.

De sleutel tot succes bij een gesprek: luisteren is even belangrijk als praten. Sta open voor wat je elkaar te vertellen hebt en heb wederzijds respect. Ook als je lief een wens uit waar jij je niet goed bij voelt, kan je begripvol reageren. Benadruk dat je zijn/haar/hun verlangens respecteert, maar dat jij die wens (voorlopig) niet deelt.

Stel vragen.

Meteen met de deur in huis vallen en zeggen wat jij mist of nodig hebt, is niet altijd makkelijk. Het werkt vaak beter als je de bal in het andere kamp legt. Stel je lief vragen over jullie seksleven en ga er daarna zelf op in. ‘Heb jij nog ondeugende fantasieën?’ ‘Wat vind jij het allerlekkerst tijdens het voorspel?’ of: ‘Wat is jouw favoriete standje?’

Wees lief voor elkaar.

Tijdens seks stel je je heel kwetsbaar op. Zelfs de stoerste chick of coolste kikker kan op dat moment gevoeliger of zelfbewuster zijn. Wat je ook zegt of doet, wees altijd lief, open en begripvol voor elkaar.

Zeg wat je wil.

Je lief kan geen gedachten lezen. Ervan uitgaan dat hij/zij/hen weet waar hij/zij/hen mee bezig is of precies weet wat jij wil, is wishful thinking. Als je iets wel of niet wil tijdens het vrijen, moet je klaar en helder zijn. Laat geen ruimte voor twijfels of onzekerheid bij je partner en geef met duidelijke taal of signalen aan wat je nodig hebt.

Maak gebruik van positieve bekrachtiging.

Ja! Nog! Meer! Het zijn niet voor niets de meest cliché sekskreten. Positieve bekrachtiging is de makkelijkste en meest toegankelijke manier om te beginnen communiceren in bed. Vind je het moeilijk om aan te geven wat je minder goed vindt aan je seksleven? Benadruk dan eerst wat je wél geweldig vindt en bouw daarop verder.

Lachen mag!

Dat seks altijd serieus moet zijn, is de beste mop van het jaar. Hoewel er uiteraard niets mis is met een ernstig gesprek, mag er ook gelachen worden in bed. Soms is humor de manier bij uitstek om flaters of problemen op een minder confronterende manier aan te kaarten.

Introduceer jullie eigen taal.

Heel wat tortelduifjes vinden het moeilijk om bepaalde woorden in de mond te nemen. Niet onbegrijpelijk, maar dan creëer je toch gewoon je eigen taal? Introduceer termen waar jij je comfortabel bij voelt en die jullie zonder schroom kunnen gebruiken tijdens een vrijpartij.

Don’t fake it till you break it.

Als je faket dat je iets lekker vindt, hou je niet alleen je lief, maar ook jezelf voor de gek. Door te doen alsof geef je je partner de indruk dat die goed bezig is en niets hoeft te veranderen. Op die manier zal seks zelden of nooit bevredigend zijn, waardoor je er op lange termijn misschien helemaal geen zin meer in hebt.

Durf ‘nee’ te zeggen.

Hoe graag jij je lief ook ziet en hoezeer je ook een geweldige bedpartner wil zijn, bewaak altijd je eigen grenzen. Voelt iets echt niet goed of fijn voor jou? Durf dan gewoon ‘nee’ te zeggen.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '