Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

'Voor veel koppels is ruziemaken als voorspel met woorden.'

Ruzie gemaakt? Goedmaakseks kan wonderen doen

Annelies Hart

Voor zover wij weten is er niemand die echt graag ruziemaakt. De opbouwende spanning, de frustraties en de pijn die erbij komen kijken, doen niet echt deugd. Maar wat als je na de ruzie al die spanning kan omzetten in iets leuks? Je hoort het al: goedmaakseks! Dit is waarom een potje vrijen na een woordenwisseling wonderen doet.

Het overkomt zelfs de gelukkigste koppels: ruziemaken. Soms gaat het om kleine dingen als de afwas die blijven staan is, en andere keren kunnen jullie elkaar wel achter het behang plakken. Hoe dan ook: niemand vindt het echt tof. Maar er hangt ook een voordeel aan dat geruzie, want wie weet kan je al die passie na de verontschuldigingen wel pompen in goedmaakseks.

Waarom nemen we na een woordenwisseling dan eigenlijk onze toevlucht in intimiteit? ‘Voor veel koppels is ruziemaken als voorspel met woorden’, zegt Emily Morse, presentatrice van podcast Sex With Emily. ‘Voorspel maakt iemands lichaam en geest klaar voor een seksueel avontuur, en ruzie met je partner kan je in een vergelijkbare staat van opwinding brengen. De adrenaline giert door je lijf, je bloed gaat sneller pompen en je hart gaat sneller slaan. Of het nu angst of opwinding is: je lichaam voelt het verschil niet.’

Toewijding bevestigen

Zodra jij en je partner allebei die verhoogde fysiologische reactie voelen op jullie botsing, kan woede snel omslaan in seksuele spanning. En de combo verontschuldigingen en goedmaakseks, zorgt zeker voor de jackpot. Een potje bedsport is namelijk de perfecte manier om jullie toewijding aan elkaar opnieuw te bevestigen, nadat een meningsverschil jullie vertrouwen in jullie koppel (hoe tijdelijk ook) heeft geschokt.

Voor veel koppels is ruziemaken als voorspel met woorden. Voorspel maakt iemands lichaam en geest klaar voor een seksueel avontuur, en ruzie met je partner kan je in een vergelijkbare staat van opwinding brengen.

Emily Morse

Podcasthost Sex With Emily

Goedmaakseks is daardoor een van de meest intense manieren om seks te hebben als koppel. Na een ruzie ben je net samen door een vreselijke vloed aan emoties gegaan, dus dat licht op het einde van de tunnel kan ervoor zorgen dat het vrijen nog beter voelt dan anders. Een heftig meningsverschil geeft je vaak het gevoel dat een relatiebreuk als een zwaard van Damocles boven je hoofd hangt, waardoor het goedmaken een intens gevoel van opluchting en liefde teweegbrengt.

‘Als we ruzie hebben, voelen we ons emotioneel verwijderd van onze partner’, zegt Elise Schuster, sekspert en oprichtster van OkaySo, een app over seksualiteit en intimiteit. ‘Eens je het bijlegt, kan het voelen alsof je dichter bij elkaar staat dan voor de ruzie al het geval was. Die verbinding leidt tot een meer intieme en intense seksuele ervaring.’

Enkel voordelen?

We kunnen dus stellen dat goedmaakseks de max is, maar toch zit er ook een keerzijde aan de medaille. Het kan namelijk gevaarlijk worden als je zo’n kick krijgt van de intensiteit, dat je meningsverschillen zou creëren alleen voor de stomende vrijpartij die erop volgt. Een raad van de seksperten? Zoek andere manieren om de intensiteit te verhogen.

Creëer dezelfde energie op een positievere manier met bijvoorbeeld een kussengevecht, een kietelsessie, een worsteling op bed, een competitief gezelschapsspel of een intensieve sportsessie. Je krijgt dezelfde seksuele ervaring, zonder de kater na een zware ruzie. Ideaal!

Lees ook:

bdsm
flikflooien sofa happy ending
telefoonseks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '