Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

De methode brengt je op meerdere vlakken in hogere sferen, als je begrijpt wat we bedoelen.

WEETJE: mediteren tilt je seksleven naar een hoger niveau

Annelies Hart

Er zijn zoveel trucjes en weetjes die je seksleven naar een hoger niveau kunnen tillen. En het hoeft daarvoor niet eens een nieuwe kink of een extra pagina in de kamasutra te zijn. Het blijkt namelijk dat meditatie ook wonderen kan doen in de slaapkamer. ‘Studies tonen aan dat vrouwen die mediteren, meer fysiek opgewonden geraken én betere orgasmes hebben’, aldus klinisch seksuologe en psychologe Chloé De Bie.

Zitten jij en je (bed)partner in een sleur, of vlot het allemaal niet zo goed tussen de lakens? De wachtlijsten bij seksuologen en relatietherapeuten durven al eens lang te zijn, dus is het handig als je thuis zelf even aan de slag kan. Meditatie en mindfulness zijn al lang geen onbekende begrippen meer, maar wist je dat de twee je ook kunnen helpen om je seksleven naar een hoger niveau te tillen?

Uit een onderzoek van Canadese psychologe Lori Brotto, dat verscheen in de Journal of Sex & Martial Therapy, blijkt dat vrouwen die mediteren een beter seksleven hebben dan vrouwen die niet mediteren. Tijd om dat matje uit te rollen en er eens goed voor te gaan zitten dus. Maar hoe komt het precies?

Afleiding en seksualiteitsbeleving

‘Sinds enkele jaren heeft onderzoek in de seksuologie de positieve effecten van mindfulnes en meditatie op onze seksualiteit aangetoond en dit vooral bij vrouwen’, legt klinisch seksuologe en psychologe Chloé De Bie uit. ‘De zaken die geoefend worden met mindfulness, zoals het accepteren van jezelf, aandacht schenken aan het hier en nu en bewustwording van het leven, zijn allemaal aspecten die ook een positieve invloed hebben op de seksualiteit- en relatiebeleving.’

De zaken die geoefend worden met mindfulness, zoals het accepteren van jezelf, aandacht schenken aan het hier en nu en bewustwording van het leven, zijn allemaal aspecten die ook een positieve invloed hebben op de seksualiteit- en relatiebeleving.

Chloé De Bie

Klinisch seksuologe en psychologe

Volgens de seksuologe is een grote fout die we allemaal maken te afgeleid zijn en met andere dingen in onze hoofd zitten. Daardoor verlies je de connectie met je eigen lichaam, waardoor genot ervaren en delen met je partner moeilijk wordt. Mindfulness kan die afleiding aanzienlijk verminderen, wat je seksleven zienderogen doet verbeteren.

‘Studies tonen zelfs aan dat vrouwen die mediteren meer fysiek opgewonden geraken én betere orgasmes hebben dan vrouwen die niet mediteren’, vult De Bie aan. ‘Het kan ook nuttig zijn voor mensen met seksuele problemen zoals erectiestoornissen om dit te accepteren in het hier en nu of vrouwelijke opwindingsproblemen te verhelpen.’

Unieke meditatieve ervaring

Zelf zin om eens uit testen wat mediteren en mindfulness doen met je bedprestaties? Petit Bambou, de grootste Europese meditatieapp, introduceert een nieuw programma ‘Seksualiteit en mindfulness’. Het programma is ontwikkeld door de seksuologen en psychotherapeuten Eugénie Larrivée en Valérie Major en zorgt in 10 sessies voor een unieke meditatieve ervaring over dit intieme en persoonlijke onderwerp. Het is geschikt voor iedereen die zijn seksualiteit wil ontwikkelen of zich zorgen maakt over zijn of haar seksueel welzijn, ongeacht geslacht, leeftijd of seksuele ervaring.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '