Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pawel szvmanski via Unsplash

Het is een grappig gevoel, maar soms ook zo intens dat we er ons vragen bij gaan stellen.

WEETJE: dit is waarom je benen trillen na een orgasme

Annelies Hart

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je hebt net een hoogtepunt bereikt en ineens beginnen je benen haast oncontroleerbaar te trillen. Een gek fenomeen, maar gelukkig bestaat er een heel simpele verklaring voor.

Je benen die trillen als je een orgasme krijgt en daarna nog minutenlang blijven nazinderen... Het is een grappig gevoel, maar soms ook zo intens dat we er ons vragen bij gaan stellen. Gelukkig is er geen reden tot paniek, want het is volkomen normaal!

Het orgasme werkt op wonderbaarlijke manieren, daarom kunnen we er dus ook maar geen genoeg van krijgen. En het trillen van je benen is eigenlijk een vorm van bevrijding voor je lichaam na seks.

Stoom aflaten

Wanneer je lichaam een orgasme beleeft, gaan niet alleen je erogene zones maar ook je hele lichaam daarin mee. ‘Als de opwinding toeneemt, nemen hartslag, bloeddruk en ademhaling toe en wordt de huid roziger‘, legt Dr. Laura Vowel, hoofdonderzoeker en therapeut bij sekstherapie-app Blueheart uit.

Dat is precies de reden waarom je benen kunnen trillen na een orgasme: je lichaam voelt zoveel dingen tegelijk, waardoor er veel spanning in je spieren wordt opgebouwd en vooral in je benen. Dus als alle actie voorbij is en je eindelijk weer op adem kan komen, moeten die ook wat stoom aflaten.

Lees ook:

flikflooien sofa happy ending
telefoonseks
bdsm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '