Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Deon Black via Pexels

Van masturberen over je slipje tot een vibrator tegen je jeans aandrukken.

Met deze 7 tips help jij je clitoris een handje tot een orgasme

De redactie

In haar boek ‘It’s All About The Clit’ onthult seksuoloog Lotte Sierens de grote waarheid over dat kleine genot: de clitoris. Wij delen graag zeven van haar beste tips voor meer clitplezier waarmee jij je clitoris een handje kan helpen tot een orgasme.

Lotte is seksuoloog, relatietherapeut, spreker en auteur met een groot hart voor haar vak. Door de jaren heen groeide haar interesse in de vrouwelijke seksualiteit uit tot een ware passie, die resulteerde in haar eerste boek ‘It’s All About The Clit’.

Hou het hygiënisch

Elke dag zit je met je handen overal aan. Je handen zijn dus een broeihaard voor bacteriën. Als je infecties wil vermijden, was dan je handen voordat je ook maar in de buurt van je vulva komt. Gebruik je een seksspeeltje? Reinig ook dat altijd voor én na gebruik met warm water en eventueel een antibacteriële spray voor speeltjes.

Vijf vingers aan elke hand

Probeer bij manuele stimulatie te variëren in het aantal vingers dat je gebruikt. Voor sommigen is één vinger voldoende, maar heel wat mensen houden ervan om twee, drie of zelfs vier vingers te gebruiken. Ook als je op uitwendige stimulatie focust. Zo kan je de glans van de clitoris tussen twee vingers nemen en er op die manier mee spelen door je vingers bijvoorbeeld heen en weer te schuifelen. Je kan ook je vlakke hand of rug van de hand gebruiken.

Mix it up

Stimuleer de clitoris niet alleen door te strelen of wrijven, maar gebruik je vingers ook op andere manieren. Zo kan je ook drukken of tokkelen op en rond de clitoris, cirkels of achtjes draaien, zachtjes knijpen en weer loslaten… Focus niet alleen op de glans, maar ook op de regio errond. Sommige clit-owners genieten enorm van rechtstreekse aanraking, maar heel vaak voelt dat op het moment van hoge opwinding zo intens dat het irritant of bijna pijnlijk wordt. Onrechtstreekse aanraking voelt dan het fijnst.

Je kan drukken of tokkelen op en rond de clitoris, cirkels of achtjes draaien, zachtjes knijpen en weer loslaten… Focus niet alleen op de glans, maar ook op de regio errond.

Van voor naar achter, van links naar rechts

Gebruik je je vingers om je clitoris inwendig te stimuleren door in je vagina te gaan, let er dan op dat je niet gewoon nabootst wat iemand met een penis zou doen. In tegenstelling tot wat bepaalde pornofilmpjes je willen doen geloven, hebben de meeste vrouwen niet genoeg aan een op en neer stotende beweging om klaar te komen. Een beweging die bij de meeste vrouwen wél punten scoort, is een opwaartse ‘kom hier’-beweging richting de buik. Dit is een goede manier om de zogenaamde g-spotzone te stimuleren. Mensen die op deze manier klaarkomen, omschrijven hun orgasme vaak als erg intens.

Een extra laagje stof

Voor sommigen voelt directe aanraking van de clitoris zo intens dat het echt niet aangenaam is. En soms kan zelfs een aanraking van het clitorishoedje nog te hevig zijn. In dat geval kan het helpen om de clit indirect aan te raken, bijvoorbeeld door een stofje heen. Zo kan je strelen over je slipje, jezelf strelen met een zacht sjaaltje of een vibrator tegen je jeans aandrukken.

Neem je tijd

Haast je niet naar een hoogtepunt. Genieten van seks is geen wedstrijd. Neem liever alle tijd die je nodig hebt. Om in de stemming te komen, om opgewonden te worden, om je lichaam te laten ontwaken, om je geslachtsorgaan voor te bereiden, om bewust te genieten van elke stap.

De combinatie van een koud ijsblokje op je warme huid doet het bijna altijd goed.

Warm, warmer, koud

Door te spelen met warmte en koude worden de sensorische zintuigen extra geactiveerd en zijn ze heel waakzaam voor elke aanraking die komt. De combinatie van een koud ijsblokje op je warme huid doet het bijna altijd goed. Je kan daarmee spelen door je partner een ijsblokje in de mond te laten nemen voordat hij, zij of die je oraal bevredigt. Wissel daarna af door bijvoorbeeld een warmend glijmiddel te gebruiken. Let wel op: breng een ijsblokje nooit in de vagina in. Omdat de vagina erg gevoelig is, kan een bevroren object erin héél onaangenaam voelen en zorgen voor irritatie. Niet de bedoeling dus.

Tekst: Elien Geboers

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '