Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Speeltjes zijn je vriend, niet je vijand!

Zó introduceer je seksspeeltjes in je relatie

Annelies Hart

Vibrators, penisringen, buttplugs en al dat leuks zijn meer dan alleen maar tools die je in je eentje kan gebruiken. Je seksleven binnen je relatie kan namelijk heel wat spannender worden als je er wat seksspeeltjes bijhaalt. Deze tips helpen je het onderwerp aan bod te brengen en er voor het eerst mee te experimenteren.

Praat open over seks.

Seksspeeltjes introduceren is een pak minder moeilijk als jij en je partner al goed over seks kunnen praten. Het is belangrijk om jullie seksualiteit en bijhorende verwachtingen te kunnen uitspreken zonder je te schamen, de ander uit te lachen, je te verontschuldigen of de ander te bekritiseren.

Praten over seks brengt jullie op een intieme manier dichter bij elkaar‘, aldus Sekstherapeut Christopher Ryan Jones. ‘Door daar een gewoonte van te maken, is het minder moeilijk om verlangens en fantasieën met elkaar te bespreken.’ En dus ook om het onderwerp seksspeeltjes boven te halen.

Speeltjes zijn je vriend, niet je vijand.

Voor veel vrouwen is een seksspeeltjes de gemakkelijkste (en soms enige manier) om klaar te komen. Sommige mensen kunnen zich dus geïntimideerd voelen door seksspeeltjes, maar dat is absoluut niet nodig!

‘Sommige mensen kunnen zich bedreigd voelen door seksspeeltjes omdat ze dingen doen als trillen of draaien met een snelheid die tongen, penissen of vingers gewoon niet kunnen bereiken’, legt Alix Fox, sekspert bij Durex, uit. ‘Terwijl speeltjes net je vaardigheden als minnaar kunnen vergroten, omdat er ineens veel meer manieren zijn waarop je je partner kan bevredigen. Om het anders te zeggen: je zou je toch ook niet geïntimideerd voelen door een bijl, omdat het je niet lukt een boom met je blote handen om te hakken?’

Timing is alles.

Een van de grootste fouten die mensen maken bij het introduceren van speeltjes aan hun partner, is proberen ze gewoon tevoorschijn te toveren tijdens de seks. Tenzij je weet dat je partner zich op zijn/haar gemak voelt bij jou en verrassingen tijdens de seks op prijs stelt, kan dit hem of haar een angstig maken of onder druk zetten. En dat wil je natuurlijk vermijden! Praat er dus over op een rustig moment buiten de seks waarop jullie alle aandacht hebben voor elkaar.

Kies één speeltje uit.

Begin bij het begin: bespreek welk speeltje jullie willen gebruiken. Er bestaan namelijk zoveel verschillende speeltjes dat de kans bestaat dat jullie helemaal niet hetzelfde voor ogen hebben. Surf dus samen eens op het internet of bezoek een seksshop. Die voorbereidingen alleen zijn al leuk en opwindend.

Leer het speeltje kennen.

Nu je je speeltje hebt, besteed wat tijd om het te leren kennen voordat je het naar bed brengt. Hoe zet je het aan en uit? Hoe verhoog of verlaag je de intensiteit? Hoeveel vibratiepatronen zijn er? Welke wil ik proberen? Dit zijn allemaal vragen die je best kan beantwoorden voor je het echt gaat gebruiken.

Maar na de theorie komt de praktijk. Dus ga met alle kennis over je speeltje aan de slag. Verken elkaar ermee, experimenteer en geniet!

Praat er achteraf even over.

Blijf praten over seks nadat je het speeltje hebt gebruikt. ‘Het is belangrijk dat jij en je partner na de seks praten over het speeltje, nadenken over wat jullie leuk vonden en wat misschien wat werk nodig heeft’, zegt gecertificeerd sekstherapeute Jenni Skyler.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '