Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Het gaat echt om het opvullen van de leegte - letterlijk en figuurlijk’, aldus een expert.

ONDERZOEK: 1 op de 8 mannen neemt condooms mee naar begrafenis

Annelies Hart

Dat er op trouwfeesten wel eens vaak van jetje gegeven wordt, is geen geheim. Maar onderzoek van een Amerikaans condoommerk wijst nu uit dat sommige mannen zelfs condooms meenemen naar een begrafenis. Better safe than sorry, zeker?

Wat is de vreemdste plek waar jij ooit seks hebt gehad? In een pretparkattractie? In de zee? In het bed of de auto van je ouders? Soms heb je nu eenmaal goesting en is het moeilijk om te wachten tot je een geschikte plek gevonden hebt.

Uit nieuw onderzoek van het Amerikaanse condoommerk Trojan blijkt nu dat die zin in seks op de meest onverwachte plekken kan opkomen. Een op de acht mannen geeft namelijk toe condooms mee te nemen naar een begrafenis, ‘voor het geval dat’.

Misplaatst of helemaal normaal?

Dat je op een trouw zin hebt om iemand aan de haak te slaan, is volkomen normaal. Bij een begrafenis lijkt het toch eerder misplaatst, toch?

Eigenlijk niet. Therapeuten en seksonderzoekers zeggen namelijk dat het compleet normaal én oké is om zin te hebben in seks na het overlijden van een naaste. ‘Het gaat echt om het opvullen van de leegte – letterlijk en figuurlijk’, legt Patti Britton, een klinisch seksuologe en seksualiteitsvoorlichtster, uit in Mel Magazine. ‘Een rouwtraject gaat over het verlies van iemand die je liefhad, het verlies van een vorm van intimiteit. Daarom ligt je libido vaak plots hoger: om die leegte en dat nieuwe gebrek aan intimiteit op te vullen.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '