Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Inclusiviteit tot in de slaapkamer.

ZIEN: dit bedrijf maakt condooms die bij je huidskleur passen

Annelies Hart

Je ziet de verschillende huidtinten in make-up, vleeskleurig ondergoed en pleisters alsmaar diverser worden. Nu wordt die inclusiviteit ook doorgetrokken in condooms!

Steeds meer producten zijn verkrijgbaar in verschillende tinten die passen bij alle huidtinten. Denk maar aan foundations die naadloos samensmelten met elke mogelijke huidtint, of verbandmiddelen die matchen met je huidskleur zodat ze toch iets minder opvallen. Als je er zo over nadenkt, was er nog één gebied waar die inclusiviteit kon doorgetrokken worden: de slaapkamer.

Seksueel wellnessmerk Roam besluit het voortouw te nemen en de Skin Tone condoomlijn op de markt te brengen. De lijn bestaat uit producten in vier verschillende tinten: Dark Brown, Medium Brown, Light Brown en Original Latex.

© Roam

Veganistisch én inclusief

Er bestaan al jaren glow in the dark-condooms, condooms met ribbels en condooms met verschillende smaken, maar huidskleurige exemplaren bleven tot nu toe nog uit. ‘De condoomindustrie is er nog niet in geslaagd om tegemoet te komen aan de behoeften van alle seksueel actieve gemeenschappen’, zegt de woordvoerder van het merk Roam. ‘Onze Skin Tone condooms vieren individualiteit.’

De condooms zijn ook dermatologisch getest, veganistisch en gemaakt met tot 40 % minder plastic dan traditionele condooms. Inclusief én ecologisch!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '