Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dainis Graveris via Unsplash

Van meer masturberen tot 101 dagen seks hebben.

Gelukkig nieuwjaar in bed? Deze seksvoornemens maken we dit jaar

Margo Verhasselt

Ah januari, een maand waarin we telkens op de resetknop drukken en opnieuw het beste van onszelf willen geven. Of je nu – voor de 25ste keer – aan jezelf belooft dat je beter je best gaat doen in de fitness of dit jaar écht een keukenprinses wordt. Wil je je seksleven opkrikken? Dan hou je best deze voornemens in je achterhoofd!

Agendaseks

Het klinkt misschien niet méga sexy, maar het kan je relatie wel een gezond duwtje in de rug geven. Zo vindt ook seks- en relatie-expert Annabelle Knight van Lovehoney. ‘Vaak dooft de relatie uit wanneer seks verdwijnt, juist daarom vind ik het zo belangrijk dat we soms een momentje inplannen om van bil te gaan. Veel koppels denken dat seks iets is dat vanzelfsprekend blijft, maar dat is helaas niet zo. Ze vinden het in het begin gênant om effectief te zeggen van “Weet je wat? Donderdagavond past voor mij om het nog eens gezellig te maken.” Maar dat werpt wel degelijk z’n vruchten af.’

Hou het speels

Relaties moeten leuk zijn. Seks moet je aan het lachen brengen en een manier zijn om jezelf én je partner beter te leren kennen.

Dat stipt ook psychotherapeut Noel McDermott aan in een interview bij Metro UK: ‘Houd die vlam aangewakkerd. Ga op zoek naar manieren om jezelf en je partner beter te leren kennen.’

Probeer elke week iets nieuws

Jessica Leoni van datingwebsite Illicit Encounters tipt dan weer dat koppels best elke week een nieuwe activiteit op de agenda zetten.

‘Een van de grootste obstakels bij seks is dat we in een sleur terechtkomen. We doen het op dezelfde plek en op dezelfde manier. Wie elke avond hetzelfde eet, vindt dat na een tijd ook niet meer lekker. Waarom zou dat bij seks anders zijn? Vat in 2022 de koe bij de horens en probeer minstens een keer per week iets nieuws uit met je partner.’

Waag je aan de 101-dagen challenge

101 nachten stomende seks. Het klinkt misschien als een uitdaging om ‘U’ of liever ‘Oh ja’, tegen te zeggen, maar het werpt wel z’n vruchten af. Psycholoog Sally Baker raadt hem namelijk dagelijks aan aan koppels die bij haar langsgaan in de praktijk.

De regel is simpel: je hebt 101 dagen lang elke dag seks, zonder excuus.

‘Bij de meeste mensen was initieel die seksuele aantrekkingskracht er. Maar ironisch genoeg is het ook die seksuele aantrekking die het eerst de deur uitgaat in relaties’, legt ze uit aan Metro UK. ‘Het is gemakkelijk om seks uit het oog te verliezen in lange relaties tenzij je er écht tijd insteekt. De focus bij deze uitdaging ligt uiteraard op seks, maar alle voordelen die erbij komen kijken zoals intimiteit en een goed humeur, schieten ook de lucht in.’

Koop een speeltje

Seksspeeltjes kunnen het genot van ieder geslacht in de slaapkamer vergroten. Laat 2022 het jaar zijn waarin je samen met je partner op zoek gaat naar de perfecte manier om je lichaam te stimuleren met dat tikkeltje extra.

Ga voor glijmiddel

Glijmiddel is nog altijd een beetje taboe in de slaapkamer. Spijtig, want het is een hulpmiddel dat het seksleven van heel wat vrouwen makkelijker, minder stressy en gewoon beter zou kunnen maken. De meeste vrouwen zijn niet in een-twee-drie opgewonden, laat staan dat ze onmiddellijk vochtig genoeg zijn voor een potje wilde seks. Misschien ben je wel volledig turned on in je hoofd, maar blijft de reactie van je lichaam uit.

En nee, glijmiddel is niet alleen gemaakt voor seks tussen twee personen. Een beetje gel op je vingertoppen en je bent vertrokken voor een heerlijke sessie soloseks. Je clitoris, G-spot, schaamlippen, borsten… Het glijmiddel maakt je bewegingen vloeiend en stimuleert je intieme delen net dat tikkeltje extra.

Laat penetratie voor wat het is

We worden door (soms nogal slechte, sorry) seksuele opvoeding en porno aangeleerd dat seks en orgasmes eindigen bij penetratie. En niets is minder waar. Ga daarom dit jaar op een self-love-missie met jezelf én je partner en laat penetratie zo nu en dan voor wat het is.

Want seks draait om zoveel meer dan penetratie alleen. Tips nodig? We sommen ze hier op!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '