Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dainis Graveris via Unsplash

Tijd om even terug bij jezelf te komen (pun intended).

Wet january: de challenge die je elke dag doet masturberen

Annelies Hart

Dry January kennen we. Maar voor zij die het niet zien zitten om de wijntjes een hele maand te laten staan, is er een andere challenge: Wet January. Seksuologe Ness Cooper beweert namelijk dat een maand lang elke dag masturberen, wonderen kan doen voor je mood.

Na een hele kerstvakantie vol feestjes en familiale verplichtingen waarbij je wel al eens een glaasje wilde nuttigen, komt Dry January voor velen als geroepen. Een hele maand niet drinken zou je lichaam namelijk volledig detoxen, waardoor je naar verluidt beter aan het nieuwe jaar begint.

Die challenge is niet voor iedereen weggelegd en dat is helemaal oké (hallo wijntjes)! Gelukkig bestaat er een waardig alternatief, dat eigenlijk veel leuker is: Wet January. Die ‘wet’ moet je alvast niet te letterlijk nemen, want het is niet dat je bij deze uitdaging elke dag alcohol gaat drinken. Elke dag masturberen is daarentegen wél de bedoeling.

Plezier op donkere dagen

De feestdagen zijn vaak een erg warme periode met veel sociaal contact, dus wanneer januari aanbreekt ervaren veel mensen een gevoel van leegte. Je kan op dat moment grijpen naar weenfilms en chocolade, maar misschien nog beter naar je vibrator. Althans, dat zegt seksuologe Ness Cooper.

‘Ik denk dat het belangrijkste is om deze tijd met jezelf door te brengen en je lichaam te leren kennen’, zegt Ness. ‘Zie het als een vorm van solo voorspel. Mensen denken altijd aan voorspel als een activiteit voor koppels, maar we zouden het ook alleen moeten doen.’

De sexpert merkt op dat dagelijks masturberen niet altijd om een orgasme hoeft te gaan, maar gewoon om stil te staan bij je eigen lichaam en genieten van wat goed voelt. Als je dus last hebt van de januari-blues, weet je wat je te doen staat deze maand!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '