Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

3. Je hoeft niet alles samen te doen.

6 dingen die je pas ontdekt als je samenwoont

De redactie

Moet ik voor mijn partner koken? Waar moet ik nu een scheetje laten? Raken we elkaar niet beu? De gedachten van iemand die gaat samenwonen gaan alle kanten op als D-day nadert. Je moet nog duizend-en-een dingen ontdekken. Deze 6 zaken ontdek je pas nadat de verhuiswagens zijn vertrokken.

Je ziet elkaar amper


Jij dacht: joepie, picknicks, avondwandelingen en dinertjes bij kaarslicht. Eindelijk veel tijd voor elkaar en élke dag samen in bed liggen. Maar in werkelijkheid gaat het eigenlijk zo: ’s ochtends rol je als een zombie uit bed, je knikt met je ogen half open naar je lief – een geluidloze hallo – en dan zoek je in allerijl je outfit bij elkaar. De trein wacht niet. ’s Avonds kom je thuis, ben je K.O. en wil je alleen maar in de zetel hangen en naar je favoriete Netflixserie kijken. In bed lepel je nog even om daarna als een blok in slaap te vallen.

Jullie eetgewoonten matchen niet


Je lief wil rijst, jij wil pasta. Je lief denkt ‘mmm vlees’, jij ‘mmm groentjes’. Koeken en snoep haal jij nóóit in huis. Je lief is als een kind in een snoepwinkel tijdens het winkelen, en brengt alles mee wat hij/zij vroeger van moeder niet kreeg. Een gouden raad: stel samen een boodschappenlijst op en vraag wat hij/zij graag wil eten.

Je hoeft niet alles samen te doen


Het is oké om je eigen hobby’s te hebben. Laat je partner maar met zijn/haar vriend(inn)en naar die sportmatch of dat ene concert gaan. Zo heb je nog eens tijd om met jouw vriend(inn)en af te spreken. Doe wat je wil doen en geniet even van die me-time. Bijvoorbeeld: je nagels lakken zonder dat je lief 35 keer moeten zeggen dat dat stinkt, in je onderbroek dansen op Taylor Swift, je wenkbrauwen bijwerken, huilen als een baby omdat Mr. Big weer zo’n a**hole is tegen Carrie.

Je leert veel bij over jezelf


Samenwonen drukt je met de neus op de feiten. Dat je een hekel hebt aan rommel bijvoorbeeld. Of dat je niet kan slapen met oorverdovende geluiden (lees: gesnurk) op de achtergrond. Dat je een nitwit in de keuken bent en je misschien ook je mama meer gaat waarderen. Hoe kreeg zij in godsnaam elke avond om klokslag 18 uur een maaltijd op tafel, hoe hield ze het huis zo spic en span en hoe waste en streek ze jouw kleren zo snel. HOE?!

Je leert véél over je lief


Dat sokken magnetische krachten hebben en élke dag op de grond blijven liggen. Dat je lief de cooking skills van een tienjarige heeft of net een echte amateurkok is. Dat hij/zij hardhorig is: als je vraagt om iets te doen, word je precies niet gehoord. Maar je leert ook positieve dingen: dat je lief jouw dramatische kant perfect uitbalanceert, dat hij/zij zonder morren je tranen droogt, dat hij/zij je ongelooflijk blij maakt als je naast hem/haar wakker wordt,...

Je gaat je lief nóg liever zien


Al die kleine kantjes drijven je bizar genoeg niet over the edge. Ze doen je je lief alleen maar liever zien. Als hij/zij niet snurkt, ga je even checken of hij/zij nog ademt. Als je lief zich weer eens aan een culinair hoogstandje waagt, vind je dat alleen maar nóg schattiger. Als je zijn/haar sokken (en andere rommel) weer eens opraapt, spring je eerst uit je vel om daarna te beseffen dat hij/zij je fit houdt. En die koek -en snoepkast? Die komt goed van pas bij jouw ‘appelflauwtes’ 😉

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '