Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ketut Subiyanto via Pexels

Gouden tip: achtergrondgeluid is je beste vriend.

Een bruisend seksleven en cohousen: gaat dat samen?

Annelies Hart

Of het nu met je ouders, vrienden of volstrekt vreemden is: als je nog niet genoeg gespaard hebt om je eigen nederig stulpje te huren/kopen, is cohousing een ideaal plan. Toch kan samenleven met huisgenoten, zeker als je een relatie hebt, best moeilijk zijn. Hoe onderhoud je bijvoorbeeld een bruisend seksleven met je partner in een huis waar je roomies (of erger: je ouders) altijd aanwezig zijn?

Je lief over de vloer krijgen in het huis waar je met je ouders of huisgenoten woont, vergt altijd iets meer planning dan je vooraf zou denken. Iedereen wil namelijk op een ander moment de badkamer gebruiken, de zetel is al ingepalmd door iemand anders en aangezien de muren van karton zijn, hou je het best stil als je zin hebt in wat sexy time.

Ditte Jensen is een expert op het gebied van seksueel welzijn bij Sinful, een online sekswinkel, en vindt niet dat je hoeft in te boeten aan seksplezier als je cohoust. ‘Koppels die bij ouders of huisgenoten wonen, kunnen met enkele kleine aanpassingen toch een boeiend seksleven hebben. Of dat nu is door te experimenteren met stille speeltjes of je locatie te veranderen. Onthoud dat compromissen sluiten op het gebied van geluid niet betekent dat je compromissen moet sluiten op vlak van plezier.‘ De sexpert zette alvast wat tips op een rijtje

Zoek de routine van je huisgenoten uit.

Haal de Sherlock in jezelf naar boven en dokter uit hoe de routine van je huisgenoten eruitziet. ‘Of het nu is dat je weet hoe laat huisgenoten gaan slapen of wanneer ze aan het werk zijn, zorg ervoor dat je de momenten waarop je alleen bent benut om wat quality time te spenderen met je lief’, legt Jensen uit. Ouders noemen het Samsonseks (wanneer je de kinderen voor de televisie zet om even van de grond te gaan), maar jij kan hetzelfde doen als je roommate boodschappen gaat doen. 

Zorg voor achtergrondgeluid.

Volgens Jensen is achtergrondgeluid je beste vriend. ‘De televisie opzetten of Spotify op de achtergrond laten spelen: alle kleine beetjes helpen als dat betekent dat je iets minder stil moet zijn.’ Maar hou het wel binnen de perken, zodat je huisgenoten niet komen kloppen omdat de muziek te luid staat. Dát zou pas een afknapper zijn.

Verken de badkamer.

Seks in de badkamer kan een geweldige manier zijn om wat privacy te krijgen, vooral omdat het geluid van de douche toch meestal alles overstemt‘, zegt Jensen. Hou er wel rekening mee dat anderen ook willen douchen én dat een gladde douchevloer niet altijd de veiligste (lees: slipvrije) ondergrond is.

Investeer in stille speeltjes.

Als je iets meer spice aan je seksleven wil toevoegen, zijn speeltjes altijd een goed idee. Haal eentje in huis dat niet klinkt als een drilboor... Gelukkig zijn de speeltjes van vandaag helemaal voorzien op huisgenoten. Shoppen maar!

Nood aan wat inspiratie? Deze seksspeeltjes werden in 2023 al het vaakst besteld.

Ga eens verder dan je bed.

Als je echt duidelijk wil maken dat jij en je lief het gezellig maken, is een piepend bed ideaal. Pluspunten als het ook nog eens tegen de muur bonkt. Als je toch liever de iets discretere kant opgaat, kan je misschien eens experimenteren met andere locaties. De vloer naast je bed kan je met wat dekens en kussens ook best comfortabel maken en een tapijt is al helemaal romantisch. Rechtstaand tegen de kast is ook nog zo’n topper. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. ‘Het vermindert niet alleen het lawaai, het kan ook de spontaniteit van je seksleven verhogen en het op lange termijn verrijken’, bevestigt Jensen. Wij horen alleen maar voordelen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '