Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Nu jullie toch samen thuiszitten...

6 tips om jullie seksleven een leuke boost te geven

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Zit jullie seksleven in een sleur? Duik dan eens met je neus in de boeken! Gezondheids- en seksualiteitsexperte August McLaughlin heeft namelijk een nieuw boek gelanceerd dat ons een fantastisch seksleven belooft. ‘Girl Boner: The Good Girl’s Guide to Sexual Empowerment’ haalt zowel serieuze onderwerpen als anticonceptie en genderidentiteit aan, maar moedigt vrouwen ook aan om lichaam en seksualiteit te omarmen. Benieuwd naar haar tips & tricks?

Sleur in je relatie? Doe alsof je een affaire hebt met je partner


Hoewel bij heel wat koppels het seksleven al snel routine wordt, houdt iedereen het graag spannend in bed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heus rollenspel? Jawel, volgens McLaughlin is het de manier bij uitstek om elkaar te blijven verleiden. Probeer je partner bijvoorbeeld eens te zien als iemand met wie je net een affaire begonnen bent. Spreek af in een nieuwe club of bar en doe alsof je op een eerste date gaat. Wedden dat het meteen een stuk spannender wordt?

Experimenteer met speelgoedjes


‘Het komt vaak voor dat mensen bepaalde angstgevoelens rondom seksspeelgoed hebben. Enerzijds zijn ze bang dat de speeltjes hun partner overbodig zullen maken en anderzijds vragen ze zich af of er iets fout is met hen omdat ze er net behoefte aan hebben’, schrijft McLaughlin. Laat het antwoord duidelijk zijn: er is heus niets mis met het uittesten van speelgoedjes tussen de lakens. Van een klassieke vibrator tot wat handboeien of zelfs tepelklemmen: ontdek samen met je partner welke speeltjes jullie als opwindend ervaren en haal ze dan ook gerust te pas en te onpas uit de lade van je nachtkastje.

Vergeet dat glijmiddel vooral niet


Glijmiddel is spectaculair’, klinkt het bij McLaughlin. ‘Het minimaliseert wrijving, voorkomt mogelijke ongemakken en geeft gladde, glibberige pret aan tal van seksuele activiteiten. In sommige gevallen is het bijna noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan anale seks.’ McLaughlin ziet glijmiddel zelfs als een van de meest onderschatte seksartikelen. Je weet dus wat je aan je boodschappenlijstje moet toevoegen 😉

Probeer de spread eagle


Tijd voor een position switch zou Smos aka Matteo Simoni gezegd hebben. Jawel, nieuwe standjes geven jouw seksleven instant een creatieve boost. Probeer bijvoorbeeld eens de spread eagle, een standje waarbij je niet alleen op je rug kan liggen, maar dat ook nog eens voor een diepe penetratie zorgt. Of wat dacht je van de pannenkoek? Ideaal voor mensen met rugpijn.

Zet het op je agenda


Toegegeven, deze tip klinkt misschien niet zo sexy, maar als je seks daadwerkelijk inplant, kan het tot een bevredigender seksleven leiden. Say what?! Jawel, doordat je letterlijk een tijdstip kiest, anticipeer je alvast op dit moment en wakkert het je fantasie zelfs aan. Welk lingeriesetje kies je uit? Welke speeltjes zullen jullie gebruiken? And so on. Je hebt nu toch tijd zat...

Voorspel is een must en gaat verder dan je slaapkamer


Voorspel is heus niet alleen de opwinding die je voelt voor je met je partner stomende seks hebt. Nee, volgens McLaughin begint alles bij het moment dat je je klaarmaakt voor passie en intimiteit, en daar maakt ook zelfzorg een belangrijk onderdeel van uit. Haar tips? Streef je passies na, schrijf in een dagboek en speel met jezelf (zowel seksueel als sensueel). Neem bijvoorbeeld eens een lang, warm bad, laat je masseren of lees erotische verhalen. Zorg ervoor dat je enthousiast bent over je lichaam en je leven, en neem die opwinding uiteindelijk mee naar de slaapkamer. Of eender welke kamer waar jullie graag een wild momentje beleven.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '