Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Todae Visuals

'We hebben nog steeds niet alle biljetten gevonden!'

Lorien & Arnaud: ‘We kregen een taart van 383 wc-rollen cadeau waarin briefjes van vijf euro verstopt zaten’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Lorien. Zij en Arnaud zijn jeugdliefdes en vierden hun trouw in beperkte kring.

Identikit

  • Het koppel: Lorien (27) en Arnaud (28)
  • Lorien en Arnaud zijn jeugdliefdes. Ze vormen al een koppel sinds hun veertiende en vijftiende en trouwden dus toen ze dertien jaar samen waren.
  • Lorien werd in 2018 door Arnaud ten huwelijk gevraagd. Elk jaar gaan ze samen een weekendje weg met vrienden waar ze in duo’s een spel spelen. Dat jaar vormden Loriens beste vriendin Elien en Arnaud toevallig een duo. Dat kwam goed uit, want zij hadden een plan bedacht voor Arnauds huwelijksaanzoek. Ze organiseerden een gala-avond waarbij de vrienden een moord moesten oplossen. In twee teams gingen ze aan de slag en uiteindelijk bleek Lorien de hoofdrolspeler te zijn. Haar stalker werd vermoord door Arnaud. Toen de waarheid aan het licht kwam, ging Arnaud op zijn knie en zei: ‘Ik ga over lijken voor jou, dus wil jij met me trouwen?’ Uiteraard zei ze ja!
  • De trouw stond gepland voor 14 augustus 2020, maar toen hun huwelijk in het water viel door corona moesten ze op zoek naar een nieuwe datum. Ze kozen voor het getal veertien, omdat ze samen zijn sinds 14 juli 2008. Helaas was de 14de in 2021 niet mogelijk, dus kozen ze uiteindelijk voor 24 juli 2021.

De bruiloft

‘We brachten de nacht apart door. Ik sliep bij mijn mama en Arnaud thuis. Voor onze first look spraken we af in het park van Lembeek, vlakbij onze woning. We waren allebei geblinddoekt en stonden rug aan rug en hand in hand. Toen de blinddoeken af mochten en we elkaar voor het eerst zagen, viel alle stress weg en konden we pas echt beginnen genieten. Omdat we geen avondfeest mochten houden, kozen we ervoor om in beperkte kring te trouwen. Vijftig familieleden en vrienden vergezelden ons op onze mooiste dag. Achteraf gezien was dat de beste keuze die we konden maken!’

Loriens tips

‘Omdat we in beperkte kring vierden, wilden we in eerste instantie zelf het eten en drinken voorzien, maar we zijn blij dat we toch een cateraar ingeschakeld hebben! De dag vliegt zo snel voorbij, dus het is belangrijk dat je geniet. We beleefden de dag zoals hij kwam en dat raad ik zeker aan! Maak je niet druk als er iets niet volgens plan loopt, uiteindelijk komt het altijd goed. Omdat we maar met vijftig personen waren, konden ik en Arnaud ook aandacht geven aan elkaar. Dat mis je volgens mij wel als je meer gasten hebt. Doe je eigen ding, het is tenslotte jullie dag! En plan de dag niet te vol zodat je ook wat tijd heb voor elkaar.’

Wat Lorien achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Achteraf gezien hadden we misschien beter geen kaasschotel geserveerd. Vanwege de maatregelen moesten we om 1u uit de zaal waardoor de kaasschotel nogal snel na het dessert kwam, maar dus ook laat tegen de avond. Daardoor werd er amper iets van gegeten. Maar wij zijn echte kaasliefhebbers, dus het mocht eigenlijk niet ontbreken (lacht).’

Waar Lorien het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘We wisten dat we voor de ringen veel zouden betalen, maar toch schrokken we van de prijs. In totaal hebben beide ringen bijna € 2000 gekost. Zo’n som zouden we nooit uitgeven aan juwelen, maar onze trouwringen waren het zeker waard!’

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

De jurk

De jurk

De jurk

Samen met mijn mama, beste vriendin en zussen ging ik op zoek naar mijn bruidsjurk. Ik had geen specifieke jurk voor ogen, maar ik wilde absoluut geen bustier. Uiteindelijk vond ik mijn kleed bij Ann Couture in Aalst, de derde winkel die we hebben bezocht. Toen ik de kleedkamer uitkwam, keek iedereen mij met glinsterende én waterige ogen aan. Dan wist ik: deze wordt het!

Het kostuum

Het kostuum

Het kostuum

Arnaud zocht zijn kostuum samen met zijn ouders, broers en zus uit. Ik weet nog dat hij helemaal in de wolken was toen hij thuiskwam! Hij maakte me enorm nieuwsgierig, helaas moest ik wachten tot onze huwelijksdag om het te zien. Ik kan je verzekeren: het was het wachten waard, want wat straalde hij in zijn blauwe kostuum!

First look

First look

First look

Na een tip van de fotografen besloten we om elkaar voor het eerst terug te zien in het park van Lembeek, vlakbij onze woning. We waren beiden geblinddoekt en enorm nerveus. Deze foto werd genomen net voor we elkaar zagen. Het terugzien van het moment bezorgt me nog steeds kippenvel.

Het boeket

Het boeket

Het boeket

Het boeket is samengesteld door Van Dionant, een bloemist uit Halle. Ik stuurde op voorhand enkele Pinterest-foto’s door naar Arnaud en hij zorgde ervoor dat het boeket zeker bij zijn kostuum zou passen. Zoals je ziet heeft hij dat supergoed aangepakt! Aan het boeket hing een bedeltje van mijn overleden vader. Ik kreeg dit enkele dagen voor ons huwelijk van mijn beste vriendin. Het mooiste cadeau dat ze me kon geven!

De ringen

De ringen

De ringen

Onze ringen zijn van Belgische makelij. Bij juwelier Bosmans in Halle pasten we verschillende modellen en uiteindelijk kozen we voor het merk Atelier P. Mijn ring bestaat uit drie delen die we zelf kozen. De onderste van de drie is trouwens ook de trouwring van Arnaud, maar dan een mannelijke versie ervan.

Het vervoer

Het vervoer

Het vervoer

Een week voor ons huwelijk waren we het nog steeds niet eens over ons vervoer! Arnaud wou steevast een limousine, maar dat vond ik wat over the top. Uiteindelijk konden we de Volkswagen Kever van vrienden van Arnauds ouders lenen. De man in kwestie bracht ons de hele dag in zijn auto naar onze bestemmingen. Het was een topervaring!

De brussen

De brussen

De brussen

Mijn drie jongere zussen waren mijn bruidsmeisjes en Arnauds drie jongere broers waren zijn bruidsjonkers. Hij heeft nog een oudere zus, zij was zijn getuige. Wij wilden de gezellige bende van zeven absoluut samen op de foto! Je kan zo van onze gezichten aflezen dat we heel wat plezier beleefden tijdens de fotoshoot.

Een ludiek cadeau

Een ludiek cadeau

Een ludiek cadeau

Tijdens de receptie kwamen de gasten één voor één toe. Opeens zagen we in de verte een bevriend koppel lopen met een gigantische taart van 383 (!) wc-rollen. Ze vonden het ook plezant om er briefjes van vijf euro in te verstoppen. Het komende jaar zullen er af en toe nog briefjes uitrollen, want we hebben nog steeds niet alle biljetten gevonden!

De piñata

De piñata

De piñata

Mijn schoonouders verrasten ons na het dessert met een piñata. Op de tonen van ‘Les lacs du Connemara’ van Michel Sardou sloegen we ‘m open en vielen er allerlei persoonlijke boodschappen van de gasten naar beneden. Een heel leuk aandenken!

De bende

De bende

De bende

De fotografen wilden ons allemaal graag samen op de foto. Het was geweldig om te zien hoe iedereen hielp om de hele bende bij elkaar te krijgen. De grootmoeder van Arnaud zit in een rolstoel, dus zij werd de trappen op gedragen door zijn broers. Het was een geweldig moment dat voor altijd in ons geheugen gegrift staat!

Fotograaf: Todae Visuals

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '