Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© The Untold/Always in bloom

Door corona vierden ze hun huwelijk in twee keer.

Loraine & Seppe: ‘We hebben alles in de regen klaargezet. Ik moest én zou voor de vijver trouwen!’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Loraine. Zij moest en zou voor een vijver trouwen.

Identikit

  • Het koppel: Loraine (28) en Seppe (30)
  • Voor ze trouwden vormden ze zes jaar een koppel. Op de dag dat ze vier jaar samen waren, verraste Seppe Loraine. In totaal kreeg ze twintig brieven die haar telkens naar de volgende activiteit of locatie bracht. Op het einde van de dag deden Loraine en Seppe hun allereerste date opnieuw en bracht hij haar geblinddoekt naar de plek waar ze voor het eerst kusten. Seppe ging tussen de kaarsen op één knie en presenteerde Loraine de ring die ze tijdens hun reis in Bali had staan bewonderen.
  • Hun bruiloft stond oorspronkelijk gepland voor 20 juni 2020, maar door corona werd de officiële trouwdag van Loraine en Seppe uiteindelijk verplaatst naar 26 juni 2021. Het grote dansfeest vond plaats op 18 september 2021.

De bruiloft

‘Ik ben sowieso niet de enige die droomde van een romantisch Pinterest-huwelijk. Ik heb als zelfstandig interieurarchitect en eventstylist een eigen bedrijf De Stijlfabriek. Het allerbelangrijkste voor mij was dan ook dat alles perfect, stralend en mooi was. Ik ben ontzettend blij dat dit gelukt is. Het thema was romantic terracotta, in kleuren die perfect pasten bij onze prachtige locatie. Samen met mijn kersverse echtgenoot en onze familie maakten we alle meubels uit hout.

Door corona hebben we ons huwelijk op twee verschillende dagen gevierd. Eerst vond ons wettelijke huwelijk plaats, met een ceremonie aan de vijver van het kasteel. Dan volgde een gezellige receptie in een tent met onze familie en beste vrienden, met een liveband en een uitgebreid diner als afsluiter. Het was enorm emotioneel en romantisch. Het tweede deel vond op dezelfde locatie plaats, maar was drie keer zo groot en met veel meer gasten. We gingen helemaal los!’

Loraines tip

‘Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen: splits je trouw op in twee dagen of maak er een weekend van! Zo’n feest kost enorm veel geld, dus het is zonde als je de helft zelf niet kan meemaken. Persoonlijk zou ik ook aanraden om in iemand te investeren die die dag kan coördineren. Dat heb ik zelf ook gedaan door De Stijlfabriek in te schakelen, en zo kan je de dag ontspannen beleven.’

Wat Loraine achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Nodig niet té veel gasten uit, en enkel mensen die je er echt bij wil hebben. Door corona hebben wij het eerste deel in beperkte kring moeten vieren en ook heel wat mensen moeten afbellen voor het feest, maar uiteindelijk genoten we er zo des te harder van.’

Waar Loraine het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘Van alle prijzen vielen we achterover, maar we dachten bij alles: ach, we trouwen maar één keer. Al zorgt net die gedachte ervoor dat het totaalplaatje veel duurder uitkomt dan aanvankelijk gedacht. Oeps! Het inhuren van een videograaf én een fotograaf was héél duur, maar ik zou iedereen aanraden om toch beiden te nemen. Het is niet goedkoop, maar het terugzien van die momenten is echt onbetaalbaar. Ik kijk nog dagelijks met kippenvel naar de beelden!’

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

Het koppel

Het koppel

Het koppel

Ik wil altijd alles matchen, dat is mijn beroepsmisvorming als interieurarchitect. Maar mijn beste match is toch wel Seppe. Wij zijn compleet verschillend, maar vullen elkaar enorm aan. Ik ben de creatieveling, hij is meer de rationele denker.

De jurk

De jurk

De jurk

Ik vind een trouwkleed niet snel mooi, maar vond mijn perfecte jurk van het merk Made With Love Bridal bij Wild at Heart in Nijmegen. Ik had nooit gedacht dat ik kant zou kiezen, maar van een 3D-flowerprint wordt een interieurarchitect helemaal vrolijk! Hoe ik wist dat dit de juiste jurk was? Cliché of niet: zowel mijn beste vriendin, mijn mama, als ik begonnen spontaan te huilen toen ik hem paste. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn trouwjurk twee dagen heb mogen dragen. De bloem op mijn kleed kwam trouwens ook terug in mijn Maison Sabben-oorbellen en in mijn haar.

De bruidsmeisjes

De bruidsmeisjes

De bruidsmeisjes

Hannah, Hannelore en Lindsey zijn al meer dan tien jaar mijn beste vriendinnen. Ik koos voor hun bruidsmeisjesjurken voor satijn en de tinten terracotta en blushroze. Zo pasten ze helemaal in het geheel. ’s Ochtends had een van hen gelukskoekjes bij met mooie tekstjes op, al heb ik al meer dan genoeg geluk met zo’n goede vriendinnen als zij.

De locatie

De locatie

De locatie

Vroeger wilde ik altijd in het buitenland trouwen, maar onze vrienden op een vliegtuig dwingen, zagen we uiteindelijk toch niet zitten. Gelukkig vonden we mijn droomlocatie dichtbij de deur: Kasteel De Boterberg. Het is een oud kasteel dat grenst aan de Kalmthoutse Heide en omringd is door een prachtig domein met vijver.

Tafeldecoratie en aankleding

Tafeldecoratie en aankleding

Tafeldecoratie en aankleding

Met mijn bedrijf De Stijlfabriek deed ik de styling zelf. Als interieurarchitect en eventstylist moest alles kloppen en matchen. Ik trok het terracotta en de romantische kasteelvibes door in de decoratie door een beige stretchtent te zetten en die aan te kleden met gezellige lampjes en loungehoekjes. De combinatie van verse en droogbloemen gaven een Californië-vibe, maar dan in België!

Het boeket

Het boeket

Het boeket

Monsieur F zorgde voor mijn bruidsboeket en de boeketten van de bruidsmeisjes. Voor de overige bloemen zorgde ik samen met een collega. Ik koos met verse en droogbloemen voor een romantische zomersetting. Wat voor mij belangrijk was, waren de pêche orchideeën en de anthuriums. Het was eens iets helemaal anders.

De ceremonie

De ceremonie

De ceremonie

Voor ons was dit het mooiste deel van ons huwelijk. De dagen ervoor hebben we alles in de regen klaargezet – ik moest én zou voor de vijver trouwen – maar tegen alle verwachtingen in hebben wij twee dagen schitterend weer gehad! Van zodra de ceremonie begon, begon de zon te schijnen. Begeleid door een harp en zangeres bracht mijn papa me naar voren op een akoestische versie van ‘Can’t Help Falling in Love’ van Haley Reinhart. Wanneer onze vrienden en familie hun mooie teksten voorlazen, werd er heel wat gehuild.

De openingsdans

De openingsdans

De openingsdans

De liveband Sticky Stuff was op onze minireceptie aanwezig. We kozen voor het nummer ‘Wonderful Tonight’ van Eric Clapton. Daarna hebben we gedineerd met onze twee gezinnen en beste vrienden.

Het avondfeest

Het avondfeest

Het avondfeest

Na twee jaar was het eindelijk zover! Ons avondfeest met al onze vrienden en familie. Er is heel veel gedanst, gelachen, én lekker gegeten dankzij de foodtruck van Boxel & Butlers.

De overnachting

De overnachting

De overnachting

Na het succesvolle avondfeest bleven we overnachten in de B&B van het kasteel. ’s Ochtends hadden we vanop ons balkon zicht op de mooie vijver waar we twee maanden voordien ons ja-woord aan elkaar hadden gegeven. Ditzelfde balkonnetje was ook de plek waar we klinkten en een golden-hourfotoshoot hadden terwijl onze feestgangers aankwamen op het avondfeest.

Fotografen: Niccola van Always in bloom en Vicky van The Untold.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '