Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jamie Neirynck

Zij vierden nu hun wettelijke trouw en volgend jaar geven ze een groot feest.

Lise & Thomas: ‘Ik kon mij helemaal uitleven met de aankleding van de zaal en de tafel’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Lise. Zij vierde nu haar wettelijke trouw en volgend jaar geven ze een groot feest.

Identikit

  • Het koppel: Lise (27) en Thomas (27)
  • Voor ze trouwden waren ze 4,5 jaar samen en al hun hele leven lang vrienden. Thomas vroeg Lise op 18 juni 2020 in volle coronacrisis gezellig thuis ten huwelijk met een droomring van Wouters & Hendrix.
  • Ze stapten een dik jaar later samen in het huwelijksbootje op 2 oktober 2021, wat voor Lise een hele bijzondere datum is. Het is namelijk ook de trouwdatum van haar grootouders, die intussen allebei overleden zijn.

De bruiloft

‘Door corona was het plannen van onze trouw niet altijd even fijn. Ons groot feest hebben we verplaatst naar november 2022. Van onze wettelijke trouw wilden we een onvergetelijke dag maken met onze dichtste vrienden en familie. Het was een perfecte dag van begin tot einde. Aan het stadhuis was er superveel volk aanwezig. Nadien hielden we een intiem etentje met sharing concept met onze (groot-)ouders en broers. ’s Avonds barstte het feest los met onze dichtste vrienden. We serveerden pizza en als dessert mijn favoriet: cinnamon rolls. Een gepersonaliseerd liedje van mijn papa en een hilarische en pakkende speech van mijn broer zullen ons altijd bijblijven van deze dag. Het was za-lig.’

Lises tip

‘Laat alles op je afkomen de dag zelf en geniet van begin tot eind! Van zodra ik Thomas ’s morgens zag, viel alle stress van mij af. Ik heb van elke seconde kunnen genieten en ben daar zo blij om.’

Wat Lise achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Helemaal niets (lacht)!’

Waar Lise het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘De big wedding is pas volgend jaar, waardoor het nu eerder kleinschalig was. Bepaalde zaken zijn uiteraard heel duur, maar als koppel maak je de overweging of je die dingen het waard vindt of niet. De fotograaf vonden wij bijvoorbeeld heel belangrijk aangezien je de beelden achteraf overhoudt als fysieke herinnering. Ook de ringen waren enorm van belang, want die draag je elke dag. We zijn supertrots op onze custommade ringen van Melanie Van Dooren.’

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

De jurk

De jurk

De jurk

Volgend jaar ga ik voor een lange witte jurk, maar ik wilde dit jaar iets jong, frivool en uniek. Om het kleedje iets meer pit te geven, werd het ingekort en afgewerkt met een sluier van Eva Janssens. Ik vond de sluier echt een upgrade aan mijn outfit. Hakken waren geen optie, want Thomas en ik zijn even groot en ik wilde niet groter zijn dan hem. Daarom ging ik voor de klassieke Gucci princetown loafers die ik altijd kan blijven dragen. Het was voor mij heel belangrijk dat ik mijn jurk en schoenen ook na de trouw kon blijven aandoen.

Het kostuum

Het kostuum

Het kostuum

Thomas droeg een donkerblauw velours maatpak van Cafe Costume en schoenen van Santoni in combinatie met een custommade das van Comme Les Loups.

De ringen

De ringen

De ringen

Onze trouwringen werden op maat gemaakt door Melanie Van Dooren. Thomas ging voor een klassieke gouden ring. Ik koos voor stacked ringen, één solitaire in goud gecombineerd met een twisted ringetje.

De locatie

De locatie

De locatie

Ons intiem etentje en feest vonden ‘s avonds plaats in Maison Francois in Varsenare, dichtbij Brugge. Een supergezellig zaaltje dat we volledig zelf konden aankleden.

De tafeldecoratie

De tafeldecoratie

De tafeldecoratie

De aankleding van de zaal en de tafel deed ik volledig zelf, en kon ik me helemaal mee uitleven. Vintage wijnglazen, linnen servietten, bruine vaasjes met droogbloemen, plexi naamkaartjes en een tafel bomvol stompkaarsen van Ester en Erik zorgden voor een hele gezellige sfeer.

De bloemen

De bloemen

De bloemen

Annelies van Arima Styling verzorgde mijn prachtige bruidsboeket en de bloemen aan onze trouwauto. Ze kon exact inschatten wat ik wilde. Nog steeds spreken mensen me aan over mijn prachtige en unieke bruidsboeket! Volgend jaar gaat Annelies ook voor de bloemen zorgen op ons grote feest.

De aankleding

De aankleding

De aankleding

Het welkomstbord, de enveloppendoos en het gastenboek werden in hout gelaserd door het Belgische HOSHII. Caroline biedt heel wat leuke items aan om elk detail op jullie grote dag tot in de perfectie af te werken.

Haar en make-up

Haar en make-up

Haar en make-up

Koenraad van Blush is al meer dan tien jaar mijn vaste kapper in Brugge. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij mijn haar en make-up zou doen. Deze look paste perfect bij mijn outfit!

De auto

De auto

De auto

Mijn papa kocht een jaar geleden dit prachtige witte 2CV’tje. De perfecte auto voor onze mooiste dag. Met de prachtige bloemeninstallatie van Annelies erbij was het helemaal af!

De Gotische zaal

De Gotische zaal

De Gotische zaal

De allermooiste locatie voor een burgerlijk huwelijk: het Brugse stadhuis. Het voelde net als een sprookje!

Fotograaf: Jamie Neirynck

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '