Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© STYN.be

Niets verliep zoals gepland, maar toch zouden ze het niet anders willen.

Elien & Arne: ‘Regen op je trouwdag brengt geluk als we onze oma’s mogen geloven!’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Elien. Ze hielden hun trouw in de regen, maar dat verpestte het helemaal niet!

Identikit

  • Het koppel: Elien (28) en Arne (28)
  • Elien en Arne waren drie jaar samen voor ze in het huwelijksbootje stapten.
  • Het huwelijksaanzoek gebeurde in juli 2020 op hun reis naar Kroatië met enkele vrienden. Zij waren al maandenlang op de hoogte van Arnes plan en hadden samen afgesproken dat ze Elien gingen wijsmaken dat ze een dropping gingen doen, en namen haar geblinddoekt mee. Toen er niet meteen iemand anders buiten de chauffeur in de auto stapte, en er ook niet gepraat werd, had ze door dat er iets niet klopte. Een van hun vrienden haalde Elien uit de auto en nam haar mee. Na stuntelig stappen bleef ze staan. De auto vertrok en daar stond ze dan met een blinddoek op helemaal alleen, tot Arne zei: ‘Schat, doe je blinddoek maar af’. Een olijfboomgaard, een rode loper, kaarsjes en haar lief in kostuum, dat zag Elien bij het afdoen van de blinddoek. Op zijn knie kwam dan de grote vraag ‘Wil jij met mij trouwen?’. Volmondig was het een ja! Het hele huwelijksaanzoek werd gefilmd, en terwijl Arne in zijn mooiste kostuum daar stond, had Elien een sportlegging met witte kousen aan, klaar om gedropt te worden.
  • Elien en Arne trouwden op 15 mei 2021. Aanvankelijk had de datum geen betekenis, maar was het puur praktisch omwille van de beschikbaarheid van de zaal en de kerk. Bij het bekendmaken van hun datum aan Eliens oma zei ze ineens: ‘Dat is ook onze trouwdag!’ Zij gingen dus op dezelfde dag trouwen zoals haar opa en oma en zo kreeg de datum toch ineens veel betekenis.

De bruiloft

‘Wat een groot feest had moeten worden met alles erop en eraan, werd door corona een kleine intieme barbecue die gepaard ging met een autorit die letterlijk in het water viel. We hadden een rondrit gepland met een zelf uitgestippelde route, maar helaas begaf onze gps het en wisten we de route niet uit ons hoofd. Daarnaast begaf een van de auto’s het terwijl we een berg probeerden op te gaan. Daarbovenop werden onze voeten tijdens de fotoshoot kletsnat, omdat we in een plas water hadden gestapt. Ook onze kledij was doorweekt en de regen sijpelde de auto’s binnen. Die dag liep alles fout en hebben we gevloekt, maar niets kon onze dag verpesten! We hebben er enorm van genoten, met alle ‘verrassingen’ inclusief. Meer nog: regen op je trouwdag brengt zelfs geluk als we onze oma’s mogen geloven.’

Eliens tips

Mijn tip om het ideale trouwkleed te vinden: ga zonder een specifiek beeld in je hoofd naar een bruidswinkel. Ik had op voorhand wat zaken opgezocht, maar ik had me nergens op toegelegd. Hierdoor stond ik open voor alle soorten trouwjurken, en was het makkelijker om iets te vinden waar ik me goed in voelde. En geniet van je dag! Niet alles moet exact lopen volgens hoe je het hebt neergeschreven in je draaiboek.’

Wat Elien achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Niets verliep zoals gepland, maar toch zou ik het niet anders willen!’

Waar Elien het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘De prijzen hadden we wel verwacht, dus daar schrokken we niet van. Al waren sommige zalen die we bekeken hadden wel onbetaalbaar – meer dan 5000 euro! – en die hebben we dan ook niet bezocht. We gaven ons geld liever uit aan een goede fotograaf en lekker eten dan aan een zaal.

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

De jurk

De jurk

De jurk

Ik had op voorhand geen voorkeur voor een specifieke stijl, stof of details. Het enige wat ik wél wou, waren bandjes. Voor ik het goed en wel besefte, had ik bij de eerste pasbeurt in Pierre Yves in Aalst al het perfecte trouwkleed gevonden. Alles klopte in mijn ogen. De kleine details zoals pareltjes en borduursels, het volume van de rok, de afwerking op mijn rug... Ik was op slag verliefd!

Aanpassing van de jurk

Aanpassing van de jurk

Aanpassing van de jurk

Aan mijn trouwkleed wilde ik wel een ding veranderen: aan de achterkant was er een stukje kant te lang naar mijn mening. Normaal moest dit er al afgeknipt zijn, maar omdat we dit volledig vergeten waren, nam mijn mama nog last-minute de schaar. Gelukkig kon er niets misgaan op dat vlak!

Portret van het koppel

Portret van het koppel

Portret van het koppel

Dit is mijn favoriete foto van onze fotoshoot die een anderhalf uur duurde! Alleen leek het helemaal niet zo lang. Het heeft bijna de hele tijd geregend waardoor onze bloemen neer beneden hingen, ons haar plat lag en mijn kleed helemaal bruin was van de modder. Maar onze glimlach bleef! Ook in de regen kan je prachtige foto’s nemen en genieten van elkaar.

Vervoer

Vervoer

Vervoer

Voor ons vervoer wilden we iets persoonlijks en met charme waarmee we zelf mochten rijden. Daarom reden Arne en zijn vader op hun klassiekers, twee BMW-motors, naar het gemeentehuis met linten aan de handvaten. De rest van de suite reed in Citroën 2pk’tjes.

Aandenken

Aandenken

Aandenken

Ik denk nog elke dag aan mijn overleden opa en wilde hem heel graag bij het huwelijk betrekken. Door een simpele hanger met zijn eerste letter was hij de hele dag bij mij.

Ludieke kousen

Ludieke kousen

Ludieke kousen

Dit was het moment dat ik voor de eerste keer Arnes kousen zag, met onze hoofden erop! Zo voelde ik mij een echte koningin voor een dag. Hilarisch! Voor mijn boeket van Jo Dieraert in Zottegem koos ik voor allerlei soorten bloemen en felle kleuren en die kwamen in de sokken helemaal terug.

Happy Socks

Happy Socks

Happy Socks

Arne draagt al van het moment dat ik hem leerde kennen Happy Socks. Dit is iets typerend voor ons als koppel, daarom mocht het niet ontbreken op onze trouw. Het is zo simpel en zo leuk, en dus kozen we Happy Socks als thema voor de mannen. Ze kleurden onze bruiloft helemaal op.

Mondmaskers en wegwerpcamera’s

Mondmaskers en wegwerpcamera's

Mondmaskers en wegwerpcamera’s

Op onze wettelijke trouw waren de mondmaskers uiteraard aanwezig, maar onze lach konden ze niet verbergen! Als je goed kijkt, zie je ook de wegwerpcamera’s die we uitgedeeld hadden voor de bruiloft. We wilden niet enkel klassieke foto’s van een fotograaf, maar ook foto’s die uit een andere ooghoek waren genomen. De foto’s zijn fantastisch uitgedraaid. Soms zie je enkel een oog op de foto, maar er zitten ook hele toffe en spontane foto’s tussen. Iedereen had er zijn plezier in en voelde zich nostalgisch.

Origineel cadeau

Origineel cadeau

Origineel cadeau

Het origineelste cadeau dat we kregen, was zonder twijfel een fles wijn en een fles water. De reden: iedereen moet water bij de wijn doen om een goed huwelijk te behouden. Daar hebben we goed met gelachen, en de tip (en de wijn) namen we zeker mee.

Gezellig eten

Gezellig eten

Gezellig eten

’s Middags aten we een broodje, ’s avonds hielden we een gezellige barbecue met eten van traiteur Kevin Maginet. Ook al was er geen groot feest dit jaar, toch hebben we genoten van ons klein intiem partijtje met tien personen. We hebben veel gelachen met alles wat er gebeurde.

Fotograaf: Stijn Vanderdeelen – STYN.be

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '