Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eva Boels

'We deden onze openingsdans op een akoestische versie van ‘I’ll be There For You’, de titelsong van ‘Friends’.'

Ineke & Kevin: ‘Voor een curvy girl als ik was het moeilijk om mijn droomjurk te vinden in de juiste maat’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Ineke. Zij vond als curvy girl de perfecte jurk dankzij een goede service.

Identikit

  • Het koppel: Ineke (26) en Kevin (25)
  • Ze leerden elkaar kennen op Jospop, een toenmalig festival in Roosdaal, toen ze in hun laatste jaar aan de middelbare school zaten. Op hun trouwdag vormden ze negen jaar een koppel.
  • Toen ze al meer dan zeven jaar samen waren, begon het te kriebelen bij Ineke. Hier en daar liet ze al lachend een hint vallen dat ze trouwen wel zag zitten. De dag voor ze met vrienden op een kerstweekendje naar Aken vertrokken, ging Kevin langs bij haar ouders, maar overtuigde hij Ineke ervan dat er niets aan de hand was. Zij vergat het even en genoot van hun weekendje Aken. Toen ze ’s avonds secret santa-kadootjes uitwisselden, kreeg Ineke een ander kadootje. Kevin ging op z’n knie zitten en vroeg haar ten huwelijk. Ze kon niet geloven dat het moment er eindelijk was.
  • Het trouwfeest vond plaats op 17 september 2021, de dag waarop ze exact negen jaar samen waren. Hun burgerlijk huwelijk vond een weekje eerder plaats op 11 september 2021.

De bruiloft

‘Het was een prachtige nazomerdag en we vierden feest in het mooie T’île Malines, een betoverende locatie aan het water verstopt in hartje Mechelen. Gelukkig waren de coronamaatregelen net helemaal versoepeld en konden we feestvieren hoe we het wilden. Om even te ontsnappen aan de drukte, trokken Kevin en ik samen met de fotograaf er tussenuit om foto’s te nemen in het Tivoli Park. Daar lazen we ook onze geloften aan elkaar voor. Zo’n ontroerend moment enkel van ons tweetjes!

De ceremonie zelf vond plaats achteraan tussen het riet en werd aan elkaar gepraat door de nonkel van Kevin. De prachtige woorden van mijn ouders, het originele liedje van Kevins mama, papa en zus én de onverwachte tranen bij de speech van de getuigen zijn stuk voor stuk onvergetelijk. We sloten de avond af met een lekkere barbecue en een groot, gezellig dansfeest in de schuur. We stuurden de gasten naar huis met een zelfgemaakt pak speelkaarten met illustraties van onze katjes op. Zo waren die er toch een beetje bij!’

Inekes tip

‘Plan een momentje alleen in met je bruidegom. Tijdens het feest moet je met zoveel mensen babbelen en ben je constant bezig, met als gevolg dat je elkaar soms eens kwijtgeraakt. Door enkele momenten alleen te spenderen, voel je je nog meer verbonden en verliefder.’

Wat Ineke achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Mijn kersverse echtgenoot en ik hebben jammer genoeg amper een hap binnengekregen van het eten. We waren zo op van de adrenaline en werden constant van onze stoel gehaald om een babbeltje te slaan. Helemaal normaal natuurlijk, maar probeer strikt te zijn en jullie zelf wat rust te gunnen en soms eens “nee” te zeggen. Nog een tip die ik kan meegeven: wissel eventueel van outfit na de openingsdans. Zo kunnen mensen niet meer op je jurk stappen én kan je beter die dansbeentjes losgooien.’

Waar Ineke het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘Alles bij elkaar geteld, zorgde de dag voor een serieuze rekening, maar dat had ik op voorhand al verwacht. Waar ik wel van schrok, was de decoratie die je moet voorzien voor je feest en het kostenplaatje daarvan. Gelukkig kreeg ik hierbij heel veel hulp van mijn (schoon)ouders.’

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

Het burgerlijk huwelijk

Het burgerlijk huwelijk

Het burgerlijk huwelijk

Op 11 september trouwden we voor de wet in Asse, in het beroemde gemeentehuis van ‘Samson en Gert’. Ik ben nog steeds zo verliefd op mijn outfit van die dag! Dit blauwe pak van Violeta by Mango paste perfect bij mij en was ook tien keer zo comfortabel als mijn trouwjurk. Een prachtige dag die we vervolgens afsloten met het drinken van Duvels op de plaatselijke Hopduvelfeesten.

Het vervoer

Het vervoer

Het vervoer

Op de dag van ons burgerlijk huwelijk bracht mijn papa ons naar het gemeentehuis in dit schattige rode Geitje. Samen met mijn mama had hij de auto heel mooi versierd. Onze entree was dan ook onvergetelijk!

De bloemen

De bloemen

De bloemen

Ik kreeg van mijn kersverse echtgenoot zowel een boeketje bloemen op ons burgerlijk huwelijk als op ons trouwfeest. Mijn favoriet? Het prachtige wildboeket op de burgerlijke trouw! Beide keren kwamen ze van Eggermont Bloemen in Brussegem, onze vaste bloemist die keer op keer geweldig werk levert.

De ringen

De ringen

De ringen

Net voor corona toesloeg, bezochten Kevin & ik een trouwbeurs in Gent waar we kennismaakten met De Bruyloft in Lokeren. Als ‘Lord of the Rings’-fan was Kevin meteen enthousiast toen hij hoorde dat je zelf de ring én gravering kon ontwerpen. Uiteindelijk kozen we voor twee roodgouden ringen. Bij mij staat er een Disney-quote in gegraveerd en bij hem een Marvel-citaat.

De trouwjurk

De trouwjurk

De trouwjurk

Eerlijk gezegd keek ik er niet naar uit om mijn trouwjurk te kiezen. Voor een curvy girl als ik is het moeilijk om mijn droomjurk te vinden in de juiste maat. Gelukkig werd ik bij My Day in Asse fantastisch geholpen door Gaëlle en liet ze mij kennismaken met het merk Elisabeth Passion dat ook prachtige trouwjurken ontwerpt voor plussize vrouwen.

Make-up en haar

Make-up en haar

Make-up en haar

Mijn haar en make-up liet ik verzorgen door Eline. Ze stelde mij meteen op m’n gemak en na één oefensessie hadden we al meteen de winning  trouwlook gekozen. Ze maakte trouwens een prachtig bloemstukje in mijn haar, dé perfecte match bij mijn Disneyjeansjasje dat ik ’s avonds aantrok.

Kostuum

Kostuum

Kostuum

Kevin koos voor een stijlvol kostuum in een atypische, maar oh zo mooie kleur: aubergine. Hij koos zijn trouwkostuum samen met z’n getuigen bij DEVOS in Lennik.

De fotograaf

De fotograaf

De fotograaf

Eva Boels was onze fotografe en voelde meteen aan als een vriendin waar je àlles aan kwijt kon. Kevin en ik zijn allebei niet zo fotogeniek, dus we hadden wel een beetje stress voor de fotoshoot. Maar die viel meteen weg door Eva haar enthousiasme! Ze slaagde erin om ons op camera vast te leggen precies zoals we zijn. Driekwart van de tijd hadden we de slappe lach en zien we er zielsgelukkig uit.

De trouwlocatie

De trouwlocatie

De trouwlocatie

Waar we het meeste over zijn aangesproken is onze trouwlocatie T’île Malines. Verscholen in het riet en in hartje Mechelen. Deze plek voelt echt aan als vakantie. Het was een mooi decor voor een prachtige dag!

De openingsdans

De openingsdans

De openingsdans

Het was een lange zoektocht naar een openingsdans die ons beiden aansprak en vooral bij ons paste, maar uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een akoestische versie van ‘I’ll be There For You’, de titelsong van ‘Friends’. Mijn ouders hadden ons voordien nog een kleine dansles gegeven en het resultaat mocht er zijn! Het was voor mij ook het ideale moment om even bij te praten met mijn allerliefste echtgenoot.

Fotograaf: Eva Boels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '