Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Het is trouwens ook een goede tip voor een eerste date.

TIP: deze alledaagse activiteit kan je relatie versterken

Annelies Hart

Het huishouden kan in veel relaties zorgen voor de dagelijkse sleur, maar wist je dat bepaalde taken net een boost aan je relatie kunnen vinden. Of samen dweilen jullie als koppel sterker kan maken, weten we niet. Maar samen boodschappen doen, kan dat wel.

Oké: je zit nu eenmaal liever samen rustig in de zetel, dan te kibbelen over welk toiletpapier jullie gaan kopen. Maar aangezien we ondertussen weten dat de supermarkt de nieuwe datingplek bij uitstek is, is het niet verrassend dat boodschappen doen ook voor een vaste relatie goed kan zijn.

Matchmaker Anurahda Gupta beweert dat de wekelijkse inkopen je kunnen doen groeien als koppel. Waarom? Omdat dat tripje naar de supermarkt een goede manier is om gedeelde waarden op te bouwen én communicatie en samenwerken te verbeteren.

Quality time tussen de rekken

Boodschappen doen kan namelijk voelen als een kleine date, zolang je het maar met de juiste instelling behandelt. ‘Door het te behandelen als een kans om samen quality time door te brengen, kun je van boodschappen doen een plezierige en zelfs romantische activiteit maken die je helpt een band met je partner op te bouwen’, voegt ze eraan toe.

Door het te behandelen als een kans om samen quality time door te brengen, kun je van boodschappen doen een plezierige en zelfs romantische activiteit maken.

Of je nu een spelletje blad, steen, schaar speelt om te kiezen wie het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert kiest, of gewoon lekker hand in hand door de winkel loopt: er zijn zo veel manier om het bezoekje aan de supermarkt leuk te maken.

Beter dan ‘Temptation Island’

Het realityprogramma op een tropisch eiland mag zichzelf dan ‘de grote relatietest’ noemen, maar onderschat zeker boodschappen doen niet. Tijdens dat ene winkeltripje ontdek je namelijk wat de ander wel of niet graag eet, hoe jullie elk met een budget omgaan en of jullie liever een week vooruit plannen of dagelijks shoppen.

‘Het is een kans om te leren geduldig en flexibel te zijn en samen keuzes te maken’, besluit Anurahda. ‘Door een basis van wederzijds respect en compromissen op te bouwen, kunnen koppels elkaar beter begrijpen en hun relatie versterken.’ Allen naar de supermarkt!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '