Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Juliana Mayo via Unsplash

Bonuspunten als je in de kar mag zitten!

Nieuwe dateplek bij uitstek: de supermarkt

Annelies Hart

Als je besloten hebt om iemand mee te vragen op date, doe je dat meestal naar een café, restaurant, de cinema of voor de echte avonturiers een pretpark. Maar een dag telt al maar 24 uren, dus waarom niet het nuttige aan het aangename koppelen? Ga eens op date in de supermarkt!

Iedereen kent het wel: de dagelijkse drukte waardoor je het gevoel krijgt dat je geen tijd kan spenderen met mensen die je graag ziet. Tussen werkdagen van acht uur, de was die al weken geplooid moet worden en vloer die dringend een zwiep van de dweil nodig heeft, blijft er natuurlijk niet zo heel veel tijd over voor qualitytime.

Gelukkig worden we met de jaren allemaal wat innovatiever en duiken er meer en meer manieren op waarop we toch die spannende date kunnen plannen én tegelijk de was en de plas kunnen doen. Althans, toch enigszins, want een van de meest opvallende datingtrends van het moment is een afspraakje in de supermarkt.

Choco of pindakaas

Zo’n boodschappendate is niet alleen handig, maar ook gezellig en leerrijk. Je kan namelijk allebei een paar zaken van de to-dolijst schrappen en leert je potentiële romantische partner kennen op een manier die vaak pas na een paar weken of zelfs maanden in de relatie aan bod komt. Wat gooit hij/zij/hen in de kar? Verse of bevroren groenten, witte of rode wijn, bruin of wit brood, choco of pindakaas? Als een van die dingen een dealbreaker is, weet je het op z’n minst meteen! (I see you, pindakaashaters)

‘Tijdens een afspraakje in de supermarkt kom je veel meer te weten over je date dan tijdens een drankje op café’, zegt relatie-expert Chantal Blue in Well+Good. ‘Je ontdekt hoe besluitvaardig hij/zij/hen is en of de prijzen al dan niet nauwkeurig vergeleken worden. Het wordt ook snel duidelijk hoe geduldig je date is wanneer je toevallig de kassa met de langste rij hebt gekozen of een kind tegen de kar aanloopt.’

De échte relatietest

De belangrijkste en doorslaggevende factor is de laatste: is het leuk? Boodschappen doen staat namelijk niet bij iedereen op nummer één in de lijst van tofste dingen om te doen. Als het je lukt om tijdens een afspraakje in supermarkt keiveel lol te trappen met je date, is de kans groot dat echt leuke activiteiten nog tien keer toffer zullen zijn.

Het is dus een ware relatietest, want je weet meteen wat je aan elkaar hebt. Bonuspunten als je in de kar mag zitten!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '