Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

2. Stuur de dag van de date nog even een bevestiging.

9 tips voor een geweldige eerste date

Annelies Hart

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel apps en websites om je aan een lief te helpen maar eens er dan eindelijk een date gepland staat, sta je er alleen voor. Hoe zorg je ervoor dat jij en je perfect match een topdate hebben? Deze negen tips helpen je op weg.

Bereid je niet té goed voor.

Hoe nieuwsgierig je ook bent, je date vooraf stalken op alle mogelijke social mediaplatformen is geen goed idee. Een beetje mysterie doet niemand kwaad! Leer hem/haar kennen in het echt en niet via een deep dive op Instagram.

Stuur een bevestiging.

Niets zo lastig als wanneer je een date gepland hebt staan maar die persoon opeens 24u voor de date niets meer van zich laat horen. Stuur de dag van de date nog even een bevestiging. ‘Zie ik je nog steeds vanavond om 20u?’ of ‘Ik kijk ernaar uit je te zien vanavond’, zijn perfect om de ander en jezelf gerust te stellen.

Draag iets waar je je goed in voelt.

Oké, we zouden kunnen zeggen dat je rood moet dragen omdat die kleur je spontaan aantrekkelijk maakt. Maar eigenlijk is er maar één ding belangrijk: dat jij iets draagt waar je je goed in voelt. Doe dus niet té hard je best, maar laat door je persoonlijke stijl zien wie jij bent.

Laat je niet oppikken.

Nu zeggen we niet dat je iedereen moet wantrouwen, maar als je met iemand afspreekt die je enkel van een datingapp kent, is het misschien niet zo’n goed plan om meteen je thuisadres door te geven. Zorg dat je zelf op de afgesproken (publieke) plaats geraakt of geef de persoon in kwestie desnoods een adres een straat verder. Safety first!

Wees zelfverzekerd.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Maar als er één ding is dat we weten, is het dat zelfvertrouwen sexy is. Rug recht, borst vooruit: jij kan dit. En als de zenuwen toch te veel zijn, kan je dat nog steeds eerlijk toegeven. Eerlijk zijn over je gevoelens is ook sexy!

Zwijgen is zilver... luisteren is goud.

Natuurlijk wil je dat potentieel lief graag alles over jezelf vertellen, maar doe het rustig aan. Luisteren naar de ander is minstens even belangrijk, misschien zelfs belangrijker. Geef de ander het gevoel dat je oprecht geïnteresseerd bent door actief te luisteren én hier en daar wat bijvragen te stellen.

Drink met mate.

Het spreekt voor zich dat je niet dronken gaat worden op een eerste date, maar let sowieso op je alcoholinname. Er is niets mis met een drankje voor de gezelligheid of om de zenuwen wat te temperen, maar vanaf je tipsy wordt neem je best wat gas terug. Door je alcoholinname te beperken, bescherm je jezelf op meerdere manieren. Enerzijds omdat je de ander niet echt kent en anderzijds omdat we allemaal wel eens iets geks eruit flappen als we een glaasje te veel op hebben.

Wees niet te streng.

Een eerste indruk is heel belangrijk, maar probeer niet té streng te zijn voor de ander. Misschien is zijn hemd niet gestreken omdat hij geen tijd had en echt op tijd wilde zijn, of zit er lippenstift op haar tanden omdat ze die anders nooit aandoet maar nu indruk wil maken.

Maar durf ook kieskeurig te zijn.

Voel je de klik echt niet, loopt het gesprek de hele tijd spaak of is de andere persoon echt niet wie je verwacht/gehoopt had? We raden je niet aan om via de achteruitgang van het café de benen te nemen, maar je hoeft de date ook niet langer te trekken dan nodig. De liefde komt wel op je pad.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '