Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

22 % van de Fransen, Belgen en Italianen denkt dat het onmogelijk is om een leven lang trouw te blijven aan dezelfde persoon.

OPGEPAST: in dit Europees land wordt het vaakst vreemdgegaan

Annelies Hart

‘Een gewaarschuwd man is er twee waard’, klinkt het spreekwoord. Onder dat motto ging website Gleeden op zoek naar de buitenechtelijke gewoontes van de Europeanen. Altijd al willen weten in welk land het vaakst een scheve schaats gereden wordt? Dit is je antwoord.

Sinds 2010 bestudeert Gleeden het gedrag van Europeanen op vlak van buitenechtelijke of niet-exclusieve seksuele relaties. Nu de datingwereld alsmaar meer casual wordt, is het misschien niet slecht om eens te kijken hoe het gesteld staat met onze seksuele gewoontes. In april van dit jaar bracht de website nog een studie uit die was uitgevoerd bij meer dan 6000 volwassenen in Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek levert een paar verhelderde én verrassende resultaten op.

Zijn de Europeanen gelukkig in hun huwelijk?

Terwijl 85 % van de Spanjaarden en Britten verklaart tevreden te zijn met hun huwelijk of vaste relatie, deelt maar 31 % van de Fransen die mening. Gelukkig beschouwt 44 % zich wel als ‘tamelijk gelukkig’. In ons land doen we het dan weer heel goed, want 82 % van de Belgen is gelukkig in zijn/haar relatie!

Relationeel loopt het dus nog op wieltjes bij de Europeanen, maar op seksueel vlak hinken we een beetje achterop. Van onze landgenoten is volgens het onderzoek maar 20 % tevreden tussen de lakens. Onze Zuiderburen zijn seksueel iets gelukkiger, want hoewel maar 31 % tevreden is met hun relatie, vindt 66 % hun seksleven wél bevredigend.

Hier wordt het vaakst vreemdgegaan

Wat we natuurlijk allemaal willen weten, is waar nu eigenlijk het vaakst wordt vreemdgegaan. Daar heeft Gleeden aan de hand van het onderzoek een antwoord op gevonden: Italië. Het is ook meteen het land waar de inwoners op relationeel én seksueel vlak het minst tevreden zijn. Het is dus niet verrassend dat Spanjaarden en Britten het trouwst zijn, aangezien zij ook het gelukkigst zijn in hun relatie.

Geloven we dan nog in (eeuwige) trouw? 22 % van de Fransen, Belgen en Italianen niet, zij denken dat het onmogelijk is om een leven lang trouw te blijven aan dezelfde persoon. Gleeden stelde daarom aan alle respondenten de vraag of ze in staat zouden kunnen zijn tot ontrouw en het waren vooral de Fransen (31 %) die daar positief op antwoordden. Dat is bijna het dubbele van de Britten en Spanjaarden, waarvan maar 17 % dacht dat ze eens een slippertje zouden kunnen maken. Allemaal dingen om in het achterhoofd te houden als je eens internationaal gaat Tinderen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '