Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zo doe je het goed!

AHA: de do’s en don’ts van festivalseks

De redactie

Je kent het wel: een uitgelaten gevoel, een drankje te veel op en een tent die jullie namen schreeuwt. Maar hoe zorg je ervoor dat je na die sexy roes niet met een mentale kater achterblijft?

Do: veilig vrijen


Condooms zijn net zo essentieel als je rubberen laarzen en zonnecrème. Er is namelijk niets rock-’n-roll aan een geslachtsziekte of een ongeplande zwangerschap. Ons motto: een man die geen ‘tent’ kan opzetten, is jouw mojo niet waard.

Don’t: je laten betrappen


Hoewel de kans om betrapt te worden je vrijpartij vaak spannend maakt, kan je blozende wangen op een festival beter vermijden. Je moet tenslotte nog een heel weekend met je vrienden doorbrengen en je hebt bovendien te veel betaald om van de wei gegooid te worden. Om nog te zwijgen over de gevaren van het digitale tijdperk... Is de nood echt te hoog? Wacht dan op de eerste noten van een populaire band, om je tijdens dat optreden even terug te trekken naar je tent of een verlaten plek. En nee, dat is dus niet het onhygiënische mobiele toilet.

Do: je BFF inlichten


Of je nu de tent induikt met een scharrel of even wat stoom gaat afblazen met je lief, breng altijd je bestie op de hoogte. Zo weet zij niet alleen waar je bent en met wie je op avontuur trekt, maar ook dat jullie eventuele gedeelde tent tijdelijk verboden terrein is. Zo zijn jullie allebei safe en komt de houdbaarheidsdatum van jullie vriendschap niet in gedrang.

Don’t: laat je niet kisten door de alcoholroes


Een onenightstand aan de haak slaan op een festival brengt altijd risico’s met zich mee. Eentje daarvan is ontwaken uit je bierroes en beseffen dat die hunk van gisterenavond eigenlijk gewoon een ongewassen fooraap is. Leg jezelf (en je vriendinnen) daarom een set van regels op: je pikt niemand op nadat de zon is ondergegaan, wanneer je al je vriendinnen bent kwijtgespeeld, wanneer het vat leeg is of als je niet meer in je eentje bij je tent zou geraken.

Do: have fun!


Er is niets mis met een beetje fun under the sun. Zolang je het veilig doet, is er geen enkele reden om niet ten volle te genieten van alles wat een festival te bieden heeft. Denk: uitgelaten sfeer, goeie openlucht, heel veel geflirt en razend knappe festivalgangers.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '