Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Cineliz/ 0019826/Allpix/Photo News

‘Ik laat me niet beoordelen door jou of de maatschappij.’ Preach, Samantha!

AHA: 7 keer het beste advies van Samantha uit ‘Sex and the City’

Annelies Hart

Samantha Jones-fans kunnen hun geluk niet meer op. Actrice Kim Cattrall liet namelijk weten dat ze te zien zal zijn in de finale van het tweede seizoen van ‘And Just Like That’. In afwachting van dat grote moment, schotelen we je de beste tips van haar personage voor. Want wie wil nu geen (seks) advies van Samantha?

‘Iemand kan je net zo makkelijk dumpen als je op de eerste date seks hebt, als wanneer je wacht tot de tiende.’

Ze neemt geen blad voor de mond, die Samantha. En een maatschappij die haar oplegt hoe lang ze zou moeten wachten alvorens met iemand in bed te duiken, daar wil ze niets van weten. De realiteit is dat jij seks hebt wanneer jij dat wil, ongeacht hoe lang je de persoon in kwestie al kent. Want zoals Samantha het zegt: ‘Er zijn toch geen garanties, dus ga er gewoon voor als je het wil.’ Amen.

‘Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.’

Eén ding waar je bij Samantha zeker van mag zijn, is dat ze je altijd zal vertellen wat je moet horen. Ook als dat niet hetgeen is dat je wil horen. Haar mening: als je in een relatie of andere situatie lijkt en het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Waarmee ze wil zeggen dat je voluit op dat buikgevoel mag vertrouwen. Want als jij het gevoel hebt dat er iets niet helemaal juist is, kan je daar best naar luisteren.

‘Zeg “ik haat je” en je hebt de beste seks van je leven. Zeg je “ik hou van je” en je ziet hem/haar/hen waarschijnlijk nooit meer.’

We zeiden ‘beste’ advies, maar konden het niet laten om deze iconische quote er toch tussen te zetten. Samantha was namelijk niet de grootste gelover wanneer het op liefde en verliefdheid aankwam, althans niet in het begin van de serie. Al keerde dat wel eens ze echt gevoelens begon te krijgen voor iemand. De les die we hieruit kunnen trekken is dus: op een dag zal je wél geloven in de liefde en het eerlijk uiten van je gevoelens! Oké, en kwade seks kan ook best opwindend zijn.

‘Wie we in bed zijn, is wie we in het leven zijn. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die slecht was in bed en goed was in het leven.’

Dit gaat natuurlijk niet in alle gevallen op, maar we kunnen niet ontkennen dat er een kern van waarheid in zit. Iemand die je niet met respect behandelt in het leven, zal dat waarschijnlijk ook niet doen tussen de lakens en omgekeerd. Gevoelige mensen blijven gevoelig, egoïstische mensen blijven egoïstisch en gulle mensen blijven gul. Neem het dus met een korrel zout, maar weet wel: het gedrag in de slaapkamer zegt altijd iets voor hoe die persoon is in zijn/haar/hun leven daarbuiten.

‘Ik heb de hele middag gemasturbeerd... Nou ja, toch zeker tweeënhalf uur.’

Ze bedoelt het misschien niet als advies, maar laten we het toch maar zo opnemen! Want de manier waarop Samantha naar haar eigen lichaam kijkt, is inspirerend. Ze mag nog zoveel van partnerseks houden, toch maakt ze altijd de tijd om zichzelf een pleziertje te doen en haar eigen lijf te leren kennen. We kunnen er dus niet omheen, masturberen is keigoed voor je! Als je wil weten waarom, kan je hier een paar redenen vinden.

‘De ware is een illusie, ga je leven leven.’

Deze wijsheid haalt Samantha al in de allereerste aflevering naar boven. Het is lekker hard, zoals we van haar gewoon zijn, maar ze heeft wel gelijk. Je hoeft je leven niet op pauze te zetten tot je dé ware tegenkomt: doe nu wat je wil doen, maak je dromen waar en geniet van het leven.

‘Ik laat me niet beoordelen door jou of de maatschappij. Ik zal dragen wat ik wil en pijpen wie ik wil zolang ik kan ademen en knielen.’

Iedereen herinnert zich vast nog de aflevering waarin Carrie Samantha betrapt terwijl ze een pakjesbezorger oraal bevredigt. Carrie steekt haar neerbuigende en gênante reactie niet onder stoelen of banken, en dat schiet in het verkeerde keelgat bij Samantha. Ze maakt haar dus maar snel duidelijk dat niemand het recht heeft een oordeel te vellen het seksleven van een ander. En gelijk heeft ze!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '