Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Maksim Goncharenok via Pexels

De kans dat jullie gestoord worden door anderen is klein!

15 dates in openlucht om elkaar door en door te leren kennen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Vanaf vandaag moeten jij en je gezin vijf mensen kiezen waarmee jullie een bubbel willen vormen de komende vier weken. Heb jij voor je lief gekozen en hebben jullie zin om jullie zoveel mogelijk af te zonderen van de wereld tijdens die dates? Wij geven enkele ideeën die je kunnen inspireren.


Er zijn heel wat coronaproof activiteiten die jullie samen kunnen doen, zoals naar een openluchtcinema gaan of een zomerbar bezoeken. Toch zijn er ook momenten dat jullie liever even helemaal weg zijn van de rest van de wereld. Zo kunnen jullie elkaar ten volle leren kennen. Gelukkig wil dat niet zeggen dat jullie daarom enkel Netflix op je kamer kunnen kijken. Er zijn nog tal van dingen die jullie als duo in openlucht kunnen doen zonder al te veel gestoord te worden. Geen lief? Deze activiteiten kan je natuurlijk ook met je bestie doen!

1. Huur een kajak of bootje en ga op ontdekkingstocht op het water


In Gent kan je bijvoorbeeld een kajak huren en de binnenstad op een hele andere manier ontdekken. Ook in verschillende andere steden heb je die mogelijkheid. Wil je liever in de natuur kajakken? Dan kan je naar de Ardennen trekken.

2. Zoek een rustig plekje aan de kust om te picknicken en chillen


In de zomer trekt iedereen massaal naar de kust, met als gevolg dat het er veel te druk is (zeker in deze tijden) en dat het dus niet meer aangenaam is om er te vertoeven. Gelukkig strekt onze Belgische kustlijn zich verder dan Oostende, Knokke of Blankenberge. Wil je picknicken op het strand? Kies voor een minder toeristische badplaats en ga op zoek naar een rustig plekje, bijvoorbeeld in de duinen. Let op: op bepaalde plekken is het verboden te zwemmen. Als je toch wil zwemmen tijdens die date, check dan zeker de zwemzones per badstad voor je een locatie uitkiest.

3. Creëer in je tuin een openluchtcinema


Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een tuin of ruim terras, lichtslingers, kussens en dekentjes om het gezellig te maken en een toestel om je film/serie af te spelen. Heb je geen beamer en vind je het een te dure aankoop om aan te schaffen? Kruip dan lekker dicht bij elkaar en zet de laptop voor jullie op een tafeltje. Een mini-openluchtcinema it is!

4. Neem elkaar mee naar jullie favoriete rustige plekjes in België


Er zijn vast wel plekken in eigen stad of land die jullie als jullie eigen favoriet bestempelen en waar jullie even tot rust komen. Neem elkaar mee naar die spots en praat over de herinneringen die jullie eraan hebben.

5. Maak een wandel- of fietstocht


Niets is zo fijn als wandelen of fietsen op een mooie zomerdag (als het niet té warm is). Stippel een wandel- of fietsroute uit en stop zeker af en toe om leuke foto’s te maken van de omgeving én natuurlijk van elkaar. Wedden dat jullie de perfecte dag hebben samen?

6. Ga kamperen


De ideale manier om even helemaal weg te zijn van alles en met z’n tweeën tijd te spenderen? Een kampeertrip! Elkaars gezelschap en de natuur is alles wat jullie nodig hebben op zo’n moment. Overdag trekken jullie rond in de natuur en ‘s nachts liggen jullie gezellig samen te keuvelen. Doe op voorhand wel genoeg research over waar je je tentje mag opzetten bijvoorbeeld. In België is het enkel toegestaan om te overnachten op bivakplaatsen en dat van ‘s avonds vanaf een bepaald uur tot ‘s morgens. Daarna moeten jullie verder trekken. Nog een leuk alternatief is Welcome to my Garden, waarbij je met je tent gratis in andermans tuin kan overnachten.

7. Speel spelletjes in je tuin of in het park


Je hoeft eigenlijk niet ver te trekken om van de buitenlucht te genieten. In je tuin of in het dichtstbijzijnde park kan je ook heel wat gedaan krijgen. Organiseer daar een spelletjesnamiddag met z’n tweeën waarbij jullie een watergevecht houden, een potje Kubb spelen of een andere buitenspel. Zo kom je er meteen achter wie het meeste competitief is!

8. Maak een tijdscapsule en begraaf hem


De wereld zal er binnen tien jaar zonder twijfel helemaal anders uit zien. Zelf zullen jullie ook helemaal veranderd zijn, qua uiterlijk en innerlijk. Daarom is het een leuk idee om een tijdscapsule te maken en die ergens te begraven. Die vul je met allerlei spullen, zoals foto’s, een aandenken, een rapport, de titel van een liedje... Vergeet zeker ook geen brief gericht aan je toekomstige zelf toe te voegen. Willen jullie het helemaal romantisch maken? Schrijf dan ook een brief aan elkaar en wie weet kunnen jullie ‘m binnen tien jaar samen lezen.

9. Kijk samen naar de zonsondergang


Noem het een cliché, maar is er iets romantischer dan een zonsondergang samen te zien? Combineer het met die picknick aan het strand en de dag is geslaagd!

10. Maak leuke TikTok-video’s samen


Want waarom niet?

11. Laat aan elkaar jullie favoriete liedjes horen


En vertel aan de ander alles over die nummers. Zit er een verhaal achter? Krijg je een bepaald gevoel als je het lied hoort? Hoe heb je het lied ontdekt? Muzieksmaak vertelt heel veel over een persoon.

12. Leer samen een nieuwe hobby/sport


Jullie hoeven niet alles hetzelfde te doen en niet volledig dezelfde interesses te hebben, maar het kan leuk zijn om samen een gloednieuwe hobby of sport te leren. Denk maar aan yoga, puzzelen, gevechtssport... Zo groeien jullie met elkaar mee en heeft geen van beiden een voorsprong op de ander. Wie weet zijn jullie er wel supergoed in.

13. Doe een vragenspel om elkaar beter te leren kennen


Hebben jullie het gevoel dat jullie kennis over elkaar wat oppervlakkig blijft? Of dat jullie gesprekken wat stilvallen de laatste tijd? Of willen jullie gewoon werkelijk al-les over elkaar weten? Doe dan een vragenspel waarbij jullie elk om de beurt een persoonlijke vraag stellen. Deze vragenlijst kan jullie op weg helpen. Wil je het wat pittiger maken, steek er dan ook intiemere vragen tussen! Denken jullie elkaar al door en door te kennen? Doe het dan omgekeerd en stel vragen over jullie zelf aan de andere. Bij een goed antwoord word je beloond, bij een fout antwoord gestraft! De beloning en straf laten we jullie zelf bepalen ;-).

14. Leen elkaar je favoriete boek en hou er nadien een bespreking over


Vertel allebei waarom net dat boek een favoriet is en vertel dan aan elkaar wat je van de ander z’n keuze vindt. Geen boekenwurmen? Hetzelfde kunnen jullie doen met jullie favoriete film of serie. Als je iets leest/kijkt waar de ander helemaal door in de ban is en die passie daarna ook bespreekt, leer je elkaar op een heel andere manier kennen. Wie weet vinden jullie zo nog extra raakvlakken of kom je nog nieuwe dingen te weten!

15. Maak een bucketlist van alles wat jullie nog willen doen samen


Er zijn sowieso een heleboel dingen die jullie momenteel niet kunnen vanwege de huidige situatie. Daarom is het een leuk idee om een lijstje te maken van alles wat jullie nog samen willen doen. Installeer jullie buiten op een bankje met pen en papier en begin al jullie ideeën neer te pennen. Met die bucketlist kunnen jullie dan meteen aan de slag gaan van zodra het weer kan/mag.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '