Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 11 van de gezelligste zomerbars in West-Vlaanderen

HOTSPOTS: 11 van de gezelligste zomerbars in West-Vlaanderen

Gezelligheid troef in West-Vlaanderen!

zomerbars West-Vlaanderen
© Nuba-R/ Vilaro/ Bar Abbaye

West-Vlamingen zijn gezellige mensen, en dat is te zien aan de zomerbars die ze op poten zetten. We lijsten enkele van de leukste in de provincie op.

1. Bar Abbaye in Oudenburg

‘Zeg nu ki zelve, wa ister beter of meje bubbel e teusje drienkn int zunnetje?’, staat er te lezen op de site van Bar Abbaye. Daar kunnen wij niks tegenin brengen. Als dat drinken en eten in het zonnetje dan ook nog in het mooie decor van een oude abdijhoeve kan, is het plaatje voor ons helemaal perfect.

Waar? Marktstraat 1, Oudenburg

Wanneer? Elke dag open (bij goed weer) van 14u tot 1u; van 1 juli tot 30 augustus.

Meer info? www.barabbaye.be

2. Nuba-R in Kortrijk

Deze zomer strijkt de paradijselijke zomerbar Nuba-R voor de allerlaatste keer neer aan de Kortrijkse Leieboorden. Je krijgt er het ultieme vakantiegevoel, zeker met een cocktail in de hand en wat tapas erbij.

Waar? Trakelweg, Kortrijk

Wanneer? Van maandag tot donderdag en op zondag van 10u tot 23u, op vrijdag en zaterdag tot 1u

Meer info? www.nuba-r.be/

3. Bar Botaniek in Kortrijk

Iets buiten de stad vind je Bar Botaniek, een mooie oude hoeve die nu al enkele jaren omgetoverd wordt tot zomerbar. Je geniet er omgeven door groen van pastaslaatjes, salades en wraps, of gewoon van een drankje.

Waar? Oudenaardsesteenweg 379, Kortrijk

Wanneer? Elke dag open van 10u30 tot 23u, enkel op zaterdag tot 1u; tot en met 15 september

Meer info? Facebookpagina Bar Botaniek

4. Azuro in Kortrijk

Ne een succesvolle eerste editie vorig jaar, beloofden de initiatiefnemers dat de zomerbar in 2020 terug zou komen. Zo geschiedde, en sinds de heropening enkele weken geleden zat de bar al een paar keer volledig vol, ondanks de grote capaciteit. Het is er dan ook erg gezellig, onder de Kortrijkse palmbomen.

Waar? Engelse Wandeling, Kortrijk

Wanneer? Van maandag tot donderdag van 14u tot 23u, op vrijdag en zaterdag van 14u tot 1u en op zondag van 11u30 tot 23u.

Meer info? Facebookpagina Azuro

5. Zomerbar Waregem

De voorbije vier jaar gonsde het van de activiteit op Zomerbar Waregem. Dit jaar worden die activiteiten helaas beperkt tot drinken en zitten, maar daar hebben wij niets op tegen. De gezellige bar opent binnen zo’n tien dagen de deuren.

Waar? Groenzone Leiesas, Sint-Eloois-Vijve

Wanneer? Vanaf 24 juli tot en met 22 augustus; vrijdag van 17u tot 1u, zaterdag van 14u tot 1u, zondag van 11u tot 23u.

Meer info? www.zomerbarwaregem.be

6. De Lochting in Deerlijk

In een mooie boomgaard in Deerlijk openden vier vrienden dit jaar voor ‘t eerst de zomerbar De Lochting. Leuk weetje voor niet-West-Vlamingen: lochting is een ander woord voor (groenten)tuin. Anyhow: je kan er terecht voor een drankje en/of een partijtje ping pong, petanque of tafelvoetbal. Voor de kinderen is er een kids beach en een speelhoek.

Waar? Beverenstraat 61, Deerlijk

Wanneer? Van donderdag tot zaterdag tussen 15u en 22u en op zondag van 11u tot 22u.

Meer info? Facebookpagina De Lochting

7. Vilaro in Harelbeke

Angelo, Arne en Eli, drie jonge Harelbekenaren, reageerden op de oproep van de stad om een pop-upconcept uit te baten langs de Vrijdomkaai. Zij kwamen met Vilaro, niet zomaar een zomerbar aan het water. Klanten krijgen een bonnetje om elders in de stad iets te drinken, zodat de lokale horeca gesteund wordt.

Waar? Vrijdomkaai 30, Harelbeke

Wanneer? Elke dag van 11u tot 22u.

Meer info? Facebookpagina Vilaro

8. Koer in Brugge

Nina van het Brugs barretje La Casita opende afgelopen weekend samen met twee Brugse broers zomerbar Koer in ‘de mooiste tuin van de Brugse binnenstad’, als we de initiatiefnemers mogen geloven. Cocktails, een streepje livemuziek en goed gezelschap: dat klinkt als de perfecte zomeravond.

Waar? Rozendal 37, Brugge

Wanneer? Op woensdag van 14u tot 22u, op donderdag en zondag van 10u tot 22u en op vrijdag en zaterdag van 14u tot 1u.

Meer info? Facebookpagina Koer

9. Kaai 1 in Brugge

Wat is er gezelliger dan een drankje aan het water? Een drankje óp het water. Kaai 1 bevindt zich op een boot aan de Brugse Kolenkaai. Als de wind en regen wegblijven, kan je er elke dag terecht voor een drankje.

Waar? Kolenkaai 1, Brugge

Wanneer? Elke dag open (bij goed weer) tussen 10u en 22u

Meer info? Facebookpagina Kaai 1

10. CoBar in Oedelem

Verstopt tussen de Oedelemse maïsvelden ligt CoBar, een zomerbar met een lounge, hangmatten, een strand, schommels en zelfs een heuse VIP-sectie. De ene avond wordt de bar omgetoverd tot een openluchtcinema, een andere keer eet je er kip aan’t spit of wordt er een pasta-avond georganiseerd. Maar gezellig is het altijd.

Waar? Sijselestraat 93, Oedelem

Wanneer? Van dinsdag tot donderdag tussen 17u en 23u, op vrijdag en zaterdag van 16u tot middernacht en op zondag van 14u tot middernacht.

Meer info? Facebookpagina CoBar

11. Absolut Beach in Oudenaarde

Een beach bar zonder dat vervelende zand in je schoenen: wij zijn wel gewonnen voor het idee. In Oudenaarde ligt Absolut Beach, een hippe en vooral ruime zomerbar met een echte vakantievibe. Op de kaart vind je alles van cocktails tot mocktails, ciders, bubbels en kleine hapjes.

Waar? Galgenstraat 157, Oudenaarde

Wanneer? Elke dag open van 13u tot 1u.

Meer info? www.absolutbeach.be

Meer inspiratie voor je staycation: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.