Home Lifestyle Film 9 openluchtcinema’s en drive-ins waar je deze zomer geniet van een film...

9 openluchtcinema’s en drive-ins waar je deze zomer geniet van een film én de sterrenhemel

Zomer en cinema is niet de meest logische combinatie, tenzij je wanneer onder de blote sterrenhemel van een filmpje én een mooie zomeravond kan genieten. Zowat overal in Vlaanderen kan je de komende maanden op een veilige doch gezellige manier in openlucht naar de film.

Movie Drive in Brussel

Wat? Een enorm LED-scherm – zo groot als een basketbalveld – staat tot en met september opgesteld aan Tour & Taxis voor een American style drive-in. Er is plaats voor 200 auto’s en er zijn 200 zitplaatsen.

Welke films? De programmatie is uiteenlopend. Op de openingsavond staat de vrij recente film ‘Bohemian Rhapsody’ geprogrammeerd, maar klassiekers als ‘Grease’, ‘The Big Lebowski’ en ‘Toy Story’ komen ook aan bod.

Wanneer? Vanaf vrijdag 3 juli tot eind augustus worden er elke dag films vertoond, in september enkel in het weekend.

Waar? Tour & Taxis, Brussel

Meer info? www.moviedrive.be

View this post on Instagram

On est heureux de vous dévoiler la programmation de Movie Drive ! ? Du 3 juillet au 19 septembre, rendez-vous au cinéma drive-in incontournable de l’été sur le parking de Tour & Taxis afin de vivre une expérience cinématographique 2.0 grâce au plus grand écran LED d’Europe, de la taille d’un terrain de basket ! ? ➡️ Infos & Tickets : https://moviedrive.be _ We zijn blij om u het movie drive-programme te latent zie ! ? Kom van 3 juli tot 19 september naar de must-see drive-in bioscoop van de zomer op de parkeerplaats van Tour & Taxis om een 2.0 bioscoopervaring te beleven dankzij het grootste LED-scherm van Europa, ter grootte van een basketbalveld! ?? ➡️ Infos &Tickets : https://moviedrive.be

A post shared by Movie Drive (@moviedrive_be) on

Kinepolis On Tour

Wat?  In juli en augustus trekt Kinepolis door het land met wat het grootste mobiele LED-scherm ter wereld zou zijn. De eerste twee staanplaatsen zijn al bekend: vanaf vandaag staat het scherm in Maldegem, daarna verhuist het naar Bilzen. In tegenstelling tot in Brussel is bij Kinepolis enkel plaats voor auto’s, dus er zijn geen zitplaatsen. Je kan ter plekke snacks en drankjes bestellen die naar je auto gebracht worden.

Welke films? Op het programma staat een mooie mix van recente en iets oudere films, zoals ‘Bad Boys for Life’, ‘F.C. De Kampioenen 4’, ‘Marina’ en enkele ‘Harry Potter’-films.

Wanneer? Van 3 tot 8 juli in Maldegem en van 10 tot 14 juli in Bilzen. De verdere programmatie wordt nog bekendgemaakt.

Meer info? www.kinepolis.be

Cinema Oost in Antwerpen

Wat? Op Spoor Oost in Borgerhout, waar je ook deze zomer Bar Oost vindt, kan je om de twee weken genieten van een film in openlucht. Elk van de vijf cinema-avonden wordt gehost door een organisatie uit de buurt. Zij kiezen de film die getoond wordt.

Welke films? De eerste avond, zaterdag 4 juli, wordt gehost door Futsal Team Borgerhout. Zij kozen ‘Just Mercy’ met Jamie Foxx.

Wanneer? Elke twee weken, beginnend op zaterdag 4 juli en eindigend op zaterdag 29 augustus.

Waar? Spoor Oost

Meer info? Facebook Cinema Oost

Cinema Urbana in Antwerpen

Wat? Cinema Urbana is een van de vele onderdelen van de Zomer van Antwerpen, met ook de Zomerbar en de Zomerfabriek. In augustus geniet je er bij het invallen van de schemering op de Scheldekaaien van een inspirerende film.

Welke films? Onder andere ‘Mother’, de documentaire van de Antwerpse regisseur Kristof Bilsen en ‘Hors Normes’, de slotfilm van filmfestival Cannes 2019.

Wanneer? Van 5 augustus tot en met 29 augustus, van woensdag tot zaterdag om 22u.

Waar? Het zuidelijke deel van de Scheldekaai.

Meer info? www.zva.be/cinema-urbana

© Sigrid Spinnox

Zomerfilms van Cinema ZED in Leuven

Wat? Al voor de zevende keer organiseren Cinema ZED en stad Leuven deze zomer filmvertoningen in openlucht op verschillende locaties in Leuven.

Welke films? Cinema ZED is een arthouse-bioscoop, dus ook op de openluchtvertoningen worden vooral minder commerciële films getoond. De programmatie wordt nog bekendgemaakt.

Wanneer? Vanaf 13 augustus, drie weken lang.

Waar? Op verschillende, vaak onontdekte plekjes in Leuven.

Meer info? www.zomerfilms.be (vanaf midden juli zal er meer info beschikbaar zijn)

Budascoop in Kortrijk

Wat? Budascoop in Kortrijk organiseert deze zomer weer enkele openluchtvertoningen in het mooie kader van de Broelkaai. Vanaf eind juli tot eind augustus zie je er elke vrijdag en zaterdag een kwaliteitsfilm.

Welke films? Onder andere ‘Knives Out’, ‘Rocketman’ en ‘Booksmart’. Het volledige programma vind je op de site.

Wanneer? Vanaf 31 juli tot en met 29 augustus, elke vrijdag en zaterdag.

Waar? Broelkaai 6

 Meer info? www.budakortrijk.be/nl/festivals/openluchtcinema

Terrasfilms in Limburg

Wat? Voor de zestiende keer al kan je dit jaar in Limburg gratis genieten van een gezellige film in gezellige dorpjes,  op historische sites en in romantische parken.

Welke films? Van Vlaamse films als ‘Patser’ en ‘Niet schieten’ tot bekroonde kleppers als ‘Green Book’ en ‘Dunkirk’.

Wanneer? De eerste editie is op 25 juli, de laatste op 24 augustus.

Waar? Verschillende plaatsen in Limburg, zoals Bree, Borgloon en Sint-Truiden.

Meer info? www.terrasfilms.be

Fayard in Brugge

Wat? Morgen opent zomerbar en pop-upcinema Fayard voor de twee keer zijn deuren op de site van Kasteel Les Fayards. Je kijkt er elke zaterdag (en soms ook op zondag) in openlucht gratis naar een filmklassieker.

 Welke films? Fayard maakt een keuze uit de betere filmklassiekers. Dat zijn dit jaar onder andere ‘Dirty Dancing’, ‘The Truman Show’ en ‘E.T.’.

Wanneer? Vanaf zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus.

Waar? Kasteel Les Fayards in Sint-Kruis

Meer info? www.fayardbrugge.be

View this post on Instagram

FAYARD pop up cinema & zomerbar, binnenkort te @stadbrugge Nog een weekje en FAYARD pop up cinema & zomerbar opent zijn deuren! ?? – Meer info en programmatie: www.fayardbrugge.be FAYARD brengt gedurende de volledige zomer een mooi aanbod aan GRATIS OPENLUCHTFILM VERTONINGEN op de gezellige site van Kasteel Les Fayards (Pelderijnstraat 54, 8310 Sint-Kruis)! Tevens is iedereen welkom in onze ZOMERBAR voor verfrissende drankjes en zomerse cocktails! ????? Wegens de COVID-19 veiligheidsvoorzieningen laten wij max. 200 personen per OPENLUCHTFILM VERTONING toe. Reserveren is niet verplicht. We werken volgens het FIRST COME, FIRST SERVED principe maar is wel mogelijk (mits het betalen van een reservatiefee die volledig omgezet wordt in een drankkaart). Tot binnenkort! Tot Fayard! ? #zomerbar #popup #cinema #film #zomer #brugge

A post shared by Fayard Brugge (@fayardbrugge) on

Zomerfilm van Netwerk Aalst

Wat? Netwerk Aalst is een kunstcentrum voor hedendaagse kunst in Aalst. In augustus organiseert het centrum meerdere openluchtvertoningen op verschillende locaties in de stad.

Welke films? Recente toppers zoals ‘Little Women’, ‘Parasite’ en ‘Portrait de la jeune fille en feu’.

Wanneer? Vanaf 13 augustus tot het einde van de maand.

Waar? Verschillende plaatsen in Aalst. Vorig jaar hield de openluchtcinema onder andere halt in De Gendarmerie, Utopia en Schotte.

Meer info? www.netwerkaalst.be/nl/films (meer info volgt nog)

© Netwerk Aalst

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.