Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: deze zomerbars zijn of gaan open in Antwerpen

HOTSPOTS: deze zomerbars zijn of gaan open in Antwerpen

Geen zomer zonder zomerbars, toch? 🍹☀️

© Jonas Roossens/ Sommar/ Bar Noord

De plaatsen zijn beperkter dan andere jaren, dansfeestjes zijn er nog niet bij en de glimlach van het doorgaans knappe personeel zit verstopt achter een mondmasker, maar ondanks die maatregelen zijn er veel zomerbars in Antwerpen die je toch dat zalige vakantiegevoel willen bezorgen.

Enkele bars openden vorig weekend al de deuren, anderen zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de opening.

Nu al open

Jardim

Zomerbar Jardim opende vorig weekend zijn deuren. In de zelfverklaarde stadsjungle van Antwerpen geniet je met zicht op de Scheldebocht van een drankje en een hapje.

Waar? Scheldekaai 28, net naast de Waagnatie

Meer info? www.jardim-antwerp.be

Sommar

De gebruikelijke danspasjes zullen er dit jaar helaas niet bij zijn, maar Sommar is wel weer open voor een cocktail, wat foodsharing of een heerlijk Japans diner in The Jane Open Air. De zomerbar in een industriële hangar aan de Schelde is ondertussen een vaste waarde en kan niet ontbreken in 2020. Wel snel even reserveren voor je langsgaat.

Waar? Rijnkaai 104

Meer info? www.peopleofsommar.be/sommar

Bar Paniek

Aan de Kattendijkdok opende Bar Paniek zijn deuren voor alweer een gezellige zomer. Deze zomerbar is een ‘ontmoetingscentrum voor artistieke kruisbestuiving’, dus je mag je er aan veel creativiteit verwachten.

Waar? Kattendijkdok Oostkaai 21B

Meer info? Op de Facebookpagina van Bar Paniek

Lazy Jack

Vlak naast Bar Paniek vind je Lazy Jack. In deze zomerbar kan je lunchen, dineren en op zondag brunchen, of gewoon een glaasje komen drinken in een prachtig interieur. Net zoals bij Bar Paniek, heb je een zalig zicht op de ondergaande zon aan de Kattendijkdok. Reserveren is de boodschap!

Waar? Kattendijkdok Oostkaai 22a

Meer info? www.lazy-jack.be

Jacomo

De mensen achter Lazy Jack maakten van de lockdown gebruik om hun zomerbar een zuiders zusje te schenken. Ze doopten haar Jacomo. Je geniet er deze zomer – enkel op reservatie – van echte Italiaans eten. Bellisima!

Waar? Kattendijkdok Oostkaai 22a, vlak naast Lazy Jack

Meer info? www.jacomo.be

Black Smoke Rooftop Bar

Sinds vorige week kan je opnieuw gaan genieten van een zalig uitzicht over de stad vanop de zesde verdieping van de brouwerijtoren van De Koninck. Normaal kan je op het dakterras enkel terecht voor een aperitief en wat fingerfood, maar in deze uitzonderlijke tijden kan je er ook dineren. Reserveren is niet nodig, snel zijn wel!

Waar? Boomgaardstraat 1

Meer info? www.blacksmoke.be

Binnenkort open

Bocadero

Aangezien de Universiteit van Antwerpen nog tot 4 juli examens organiseert in de Waagnatie, moest Bocadero de opening even uitstellen. Vanaf 9 juli is de zomerbar terug, maar in een ander jasje. Het stadsstrand wordt dit jaar een enorm terras. Even gezellig, gewoon minder zanderig!

Waar? Rijnkaai 150

Meer info? www.bocadero.be

Zomerbar van Antwerpen

De Zomerbar van Antwerpen opent de deuren op 1 juli. Het is dé plek voor een chill dagje met de kinderen: terwijl zij zich amuseren in het speelbos, hou jij hen vanuit een hangmat met een drankje in de hand in het oog. Elke week zijn er ook kleine voorstellingen van acrobaten, jongleurs en ander circusvolk die het beste van zichzelf geven.

Waar? Sloepenweg, Het Eilandje

Meer info? www.zva.be/zomerbar

Zomerfabriek

De Zomerfabriek is het ietwat hippere, jongere zusje van de Zomerbar. Het bruist er nog net iets meer dankzij de vele workshops, dj-sets, marktjes, jamsessies, modeshows en nog meer (wel even reserveren voor de gratis events). De coole vibe lees je zo af van de mooie graffiti waarmee de bar omringd is. Ook hier kan je vanaf 1 juli terecht.

Waar? Minkelersstraat 2, Berchem

Meer info? www.zva.be/zomerfabriek

View this post on Instagram

⚡️ ZOMERFABRIEK IS BACK: 1 juli t/m 30 aug ⚡️ De afgelopen maanden is er met veel vuur gewerkt aan de Zomerfabriek. Verschillende scenario's lagen klaar in onze schuif. De Nationale Veiligheidsraad zette gisteren het licht op groen voor cultuur & horeca. Het is nog even wachten op meer details maar dat we ook dit jaar weer voor veel bijzondere momenten gaan zorgen, staat nu al vast! 🔥 Van 1 juli t/m 30 augustus 2020 verwelkomen we je graag op onze stek aan de Minkelersstraat in Antwerpen Berchem, met een fantastisch programma. Hoe we je op ons terrein zullen ontvangen, wordt de komende dagen verder op punt gezet. Zo zorgen we er samen voor dat het niet alleen fijn maar ook veilig is. Meer info volgt snel. Tot op de Zomerfabriek!

A post shared by Zomerfabriek (@zomerfabriek) on

Bar Noord

Bar Noord opent een van de eerste dagen van juli de deuren, al zal dat in een iets kleinschaligere versie zijn dan andere jaren. Je zal er zoals steeds terechtkunnen voor een drankje en een hapje met zicht op de fonteinen. Het restaurantgedeelte wordt in een takeawayconcept gegoten: je kan ter plaatse eten, maar er komt geen af te wassen servies aan te pas.

Waar? Park Spoor Noord

Meer info? www.barnoord.be

Bar Oost

Bar Oost liet al weten in juli, augustus en september open te zullen zijn, maar een exacte openingsdatum is nog niet bekend. De zomerbar op Spoor Oost staat bekend om zijn volkskeuken, livemuziek en gezellige sfeer.

Waar? Buurtspoorweglei 3

Meer info? www.oostnatie.org

Café Kamyon

Op Linkeroever kan je vanaf dit weekend weer terecht bij Café Kamyon. Geen fancy gedoe hier, maar authentieke gezelligheid met zicht op de Schelde.

Waar? Beatrijslaan 29

Meer info? www.cafekamyon.be

Meer tips voor je staycation:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.