Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: deze zomerbars zijn of gaan open in Gent

HOTSPOTS: deze zomerbars zijn of gaan open in Gent

Gedaan met samentroepen op de Graslei, in deze zomerbars is het véél gezelliger.

zomerbars gent
© Stijn Vanderdeelen (STYN.be)/ Gaston

Zonder zomerbars geen zomer, dat hebben ze in Gent begrepen. Verschillende gekende concepten keren terug en zelfs in deze speciale zomer zijn er enkele dappere nieuwkomers op te merken. Keuze genoeg voor een zomers drankje en een hapje in de 9000, dus!

Nu al open

Bar Bricolage

Sinds 2016 is Bar Bricolage zonder discussie de spectaculairste en origineelste zomerbar van Gent. De bar werd letterlijk gebricoleerd met planken, paletten en ander oud materiaal, met als resultaat een gezellige plek waar je je ogen uitkijkt. Bar Bricolage organiseerde de voorbije zomers verschillende activiteiten zoals een wereldse bbq, closet sales en rommelmarkten, maar sommige daarvan staan nog onder voorbehoud omwille van de maatregelen. De katerbrunch en yogasessies worden wel al georganiseerd. De organisatie vroeg aanvankelijk te reserveren voor je komt eten of drinken, maar ondertussen is dat niet meer nodig.

Waar? Chinastraat 1

Meer info? www.bar-bricolage.be

Gaston

Wie houdt er niet van een mooi dakterras met zicht op de zonsondergang? Dat vind je bij Gaston. Mits reserveren kan je op het dak van de oude katoenfabriek Galveston terecht voor een hapje en/of een drankje.

Waar? Hurstweg 8

Meer info? www.gaston-gent.be

Kiosko

Kiosko, de zomerbar van restaurant Per Bacco, is een stukje Italië langs de waterkant. Je gaat er voor een lekkere Aperol Spritz, zuiderse hapjes en af en toe een streepje livemuziek.

Waar? Hagelandkaai 40B

Meer info? Facebookpagina van Kiosko

Treck Hostel

Treck Hostel is niet alleen een heel coole verblijfplaats – denk: caravans en tenten binnenshuis – maar ook een gezellige plek om een drankje in de zon te doen. De dames van Treck kochten een container over van Dok, de ter zielen gegane zomerbar, en verplaatsen hun buurtcafé De Treckhaak voor de zomermaanden even naar buiten. In juni kan je er op donderdag, vrijdag en zaterdag terecht voor cocktails, wijn, biertjes en versnaperingen, vanaf juli is de bar elke dag open.

Waar? Groendreef 51

Meer info? www.treckhostel.be

 RestoRed

Coeur Catering, de cateraar achter Gaston, opende in een andere voormalige katoenfabriek Red Loft. Normaal is Red Loft een evenementenruimte is, maar deze zomer wordt het omgetoverd tot een tijdelijk restaurant. Het is dus meer een zomerrestaurant dan een zomerbar, maar krijgt toch een plekje in deze lijst. Al is het maar omwille van het leuke promofilmpje.

Waar? Hugo van der Goesstraat 17A

Meer info? www.redloft.be

Gaan binnenkort open

Gazon

Corona of niet, enkele Gentenaars waren dapper genoeg om ondanks de omstandigheden toch een nieuwe zomerbar te starten. Komende vrijdag opent Gazon voor het eerst de deuren in de mooie tuin van de Kristallijn. Je geniet er in het groen van een cocktail of een ander drankje. Reserveren is aangeraden maar niet verplicht.

Waar? Warmoezeniersweg 20

Meer info? www.gazon-gent.com

View this post on Instagram

Nog 4 DAGEN! 🤍🌱 #sayhellotoGAZON

A post shared by G A Z O N (@gazon.gent) on

Afrique, C’est chique bij Noah

Tot voor kort kon de Gentenaar bij bootrestaurant Noah in de Gentse dokken terecht voor een lekkere lunch, maar het populaire plekje gooit het deze zomer over een andere boeg. Vanaf 2 juli serveert Noah de Afrikaanse keuken. Ook na de zomer legt het restaurant zich toe op pop-ups en evenementen.

Waar? Handelsdokkaai 16/W

Meer info? www.noah.gent

View this post on Instagram

I'm on a boat ⛵️

A post shared by Emilie Permentier (@emiliepermentier) on

CultKaffee

Nog een nieuwkomer is CultKaffee, waar je vanaf komend weekend kan genieten van drinks, tapas en veel cultuur (muziek, theater, fotografie ) in een mooi herenhuis met een gezellige binnentuin. De zomerbar is een initiatief van Gentse ondernemers Simon Hugé en Bruno Vyncke, die ook Pain Perdu uitbaten. De twee mannen startten bovendien de dienst Brunch Aan Huis en zullen elke zondag een slow brunch serveren in de tuin van hun zomerbar aan de Bijlokesite.

Waar? Godshuizenlaan 77

Meer info? Facebookpagina CultKaffee

Chopinchopin

Veel is er nog niet geweten over deze zomerbar, maar het feit dat het net als Afrique, C’est chique en RestoRed (zie beide hierboven) een initiatief is van cateraar Kelly De Kok, klinkt veelbelovend. Chopinchopin opent op 9 juli de deuren en houdt deze tot eind oktober open voor bezoekers met goesting in vers klaargemaakte pinchos en een fris drankje. Een leuk extraatje: met een deel van de winst worden bomen geplant in Portugal.

Waar? Beverhoutplein 5

Meer info? www.chopinchopin.be

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.