Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

3. Kijk eens in de spiegel.

Dit zouden dé 6 basisregels zijn voor een gelukkige relatie

Koppels die uit elkaar gaan, het is dagelijkse kost. Tja, als zelfs Channing Tatum en Jenna Dewan het niet halen, moeten we dan nog wel geloven in de liefde? ABSOLUUT! Want met behulp van deze zes basisregels overwin je ook de moeilijke momenten in jullie relatie.


 

Praat


Zo cliché, maar oh zo waar. Praat met je partner als er iets scheelt. Mannen hebben geen zesde zintuig en kunnen (helaas) ook nog steeds geen gedachten lezen. Zég hem dus dat jij die ene opmerking niet leuk vindt, in plaats van drie dagen lang te mopperen.

Maak tijd voor elkaar


Yes, het is weekend! Maar op zaterdag gaat hij voetballen en op zondag verzamelen jullie voor het jaarlijkse familiefeest… Voor je het weet is het weekend gepasseerd en hebben jullie nauwelijks tijd voor elkaar gehad. Vergeet dus zeker niet om voldoende date nights in te plannen waar jullie iets leuks met z’n tweetjes gaan doen. Ga naar de bioscoop (er zijn deze maand een heleboel leuke films te zien!) of maak een herfstwandeling met bijhorende warme choco bijvoorbeeld… Romantisch!

Kijk eens in de spiegel


Oké, hij ruimt niet altijd zijn vuile onderbroeken op en hij vergeet soms de afwasmachine uit te laden maar jouw lange haren zijn waarschijnlijk de reden waarom de douche altijd verstopt zit. Jouw lief is Mr. Right, niet Mr. Perfect. Niemand is perfect en besef dat jij zo nu en dan ook best irritant kunt zijn.

Leer ruzie maken…


Ruzie maken hoort bij een relatie. Maar er is een verschil tussen het hele servies naar zijn hoofd slingeren en op een volwassen manier je gedacht zeggen. Ook al kookt jouw bloed en wil je het liefst héél hard roepen, probeer vooral kalm en beheerst te blijven. Want harde kwetsende woorden blijven lang hangen. Ook al meende je het niet zo.

… en het weer goedmaken!


Hij is woest naar buiten gestormd, jij ligt onder je dekens in foetushouding, en het lijkt alsof een orkaan door het huis is geraasd. Maar hoe maak je het na een ruzie terug goed? Geef elkaar eerst even ruimte om af te koelen, maar ga nooit, never, jamais boos slapen. Ook al heeft hij jou gekwetst: vergeef hem, begraaf de strijdbijl en heb een lekker potje goedmaakseks.

Doorbreek de sleur


Elke dag is onderling inwisselbaar: werken, koken, slapen en repeat. Doorbreek die sleur en doe eens iets spontaan met je lief. Last minute reisje? Ontbijt op bed? Of verras hem op een doordeweekse avond met een driegangendiner bij kaarslicht.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '