Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

3. Kijk eens in de spiegel.

Dit zouden dé 6 basisregels zijn voor een gelukkige relatie

Koppels die uit elkaar gaan: het is jammer genoeg dagelijkse kost. Moeten we daarom niet meer geloven in de liefde? Tuurlijk niet! Met behulp van deze zes basisregels zou je elk obstakel in je relatie kunnen overwinnen.

Praat.

Zo cliché, maar oh zo waar. Praat met je partner als er iets scheelt. Mensen zijn jammer genoeg nog niet gezegend met een zesde zintuig en kunnen dus geen gedachten lezen. Zég het elkaar dus als een bepaalde opmerking of gedrag je kwetst. Dat is veel efficiënter dan een paar dagen lopen mopperen.

Maak tijd voor elkaar.

Yes, het is weekend! Maar op zaterdag hebben jullie aparte hobby’s en zondag moeten jullie paraat staan voor het familiefeest bij de bomma. Voor je het weet is het weekend gepasseerd en hebben jullie nauwelijks tijd voor elkaar gemaakt. Vergeet dus zeker niet om voldoende date nights in te plannen waarop jullie iets leuks met z’n tweetjes gaan doen. Ga eens naar de bioscoop, maak een gezellige wandeling of hang gewoon met z’n tweetjes in de zetel met een glaasje wijn. Maak het romantisch!

Kijk eens in de spiegel.

Oké, je partner ruimt misschien niet altijd zijn/haar vuile onderbroeken op en vergeet al eens de afwasmachine uit de ruimen. Maar denk eens aan al jouw kleine kantjes. Niemand is perfect, dus je kan dat niet van je partner verwachten. Hoe irritant die kleine dingen ook kunnen zijn, relativeer ze door erover te praten en te beseffen dat er langs jouw kant vast ook wat ergernissen zitten.

Leer ruziemaken

Ruziemaken hoort bij een relatie. Maar er is een verschil tussen het hele servies naar elkaars hoofd slingeren en op een volwassen manier je gedacht zeggen. Ook al kookt jouw bloed en wil je het liefst héél hard roepen, probeer vooral kalm en beheerst te blijven. Want harde kwetsende woorden blijven lang hangen, zelfs als je ze niet meende.

... en het weer goedmaken.

De één is woest naar buiten gestormd, de ander ligt onder een deken in foetushouding. Na een ruzie voelt het vaak alsof er een orkaan door het huis is geraasd. Maar hoe maak je het na een ruzie terug goed? Geef elkaar eerst even ruimte om af te koelen, maar ga nooit, never, jamais boos slapen. Ook al hebben jullie elkaar gekwetst: praat, leer, vergeef, begraaf die strijdbijl en heb eventueel een goede portie goedmaakseks.

Doorbreek de sleur.

Elke dag is onderling inwisselbaar: werken, koken, slapen en repeat. Doorbreek die sleur en doe eens iets spontaan met je lief. Last minute reisje? Ontbijt op bed? Of verras elkaar op een doordeweekse avond met een driegangendiner bij kaarslicht. De mogelijkheden zijn eindeloos...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '