Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Single Vlaanderen heeft zelfs een favoriet accent...

ONDERZOEK: helft van de singles wordt verliefd op een stem

Annelies Hart

Als je op date gaat, zijn er meerdere dingen waar je meteen op let. De uitstraling, de looks, de lach en... de stem. Ja, dat lees je goed: je stemgeluid kan weleens belangrijker zijn dan je denkt. Datingapp Meetic onderzocht waarom Vlamingen een stem zo sexy vinden en welke accenten er bovenuit springen.

Als je denkt dat je datingpartner voor je winnen stopt bij vlotte conversatie, een verzorgd voorkomen en een goede portie humor, moeten we je teleurstellen: er is nog een factor die belangrijk is in het menselijk paringsproces. Datingapp Meetic ging op onderzoek uit bij single Vlaanderen en ontdekte dat maar liefst de helft van de vrijgezelle Vlamingen als een blok valt voor het stemgeluid van diegene die tegenover hen zit. Uit de uitgebreide rondvraag bleek dat maar liefst 58 % belang hecht aan de stem van hun datingpartner. Meer nog: 65 % van de singles is al eens afgeknapt op de stem van hun date.

Hangt het dan allemaal af van de toonhoogte? Nee hoor, je accent doet ook veel. Meetic ontdekte zo dat het favoriete accent van single Vlaanderen afkomstig is uit Antwerpen (35 %), daarna is het de beurt aan Limburgers (26 %) en Brusselaars (25 %). Als die accenten niet natuurlijk van je tong rollen, kan je altijd nog opteren voor een Brits of Nederlands accent.

Oprechtheid en humor

Speelt je stemgeluid of accent niet in je voordeel? Niet getreurd, het is nog steeds niet de belangrijkste factor tijdens een date. De Vlaamse singles verklaarden dat ze oprechtheid nog altijd het hoogst in het vaandel dragen. Ook door aandachtig te luisteren naar wat je gesprekspartner te zeggen heeft, kan je punten scoren.

En als dat allemaal niet lukt, is er nog altijd humor. Een goede grap doet het bij 1 op de 4 singles ook heel goed. Tijd om dat moppenboekje boven te halen?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '