Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© davids kokainis via unsplash

2. Terwijl jij zo stil bent als een ninja, is je partner net een olifant in een porseleinkast als ie 's nachts even opstaat om te gaan plassen.

9 ‘problemen’ die je herkent als je samen slaapt met je lief

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Hij/zij is de laatste die je een kus geeft voor je gaat slapen en de eerste aan wie je goeiemorgen zegt de volgende ochtend. Heerlijk! Toch zijn er ook een aantal minpuntjes verbonden aan dat samen slapen die voor heel wat koppels enorm herkenbaar zullen zijn.

Er is altijd iemand die het laken steelt

‘s Nachts wakker worden van de kou omdat je niet meer onder het deken ligt, is geen uitzondering. Zelfs een groter dekbed kopen, helpt niet, want je lief blijft zich erin draaien als hij/zij zich keert tijdens het slapen. Dan maar een dikke pyjama aantrekken zeker?

Je lief heeft de verschrikkelijke gewoonte om luid op te staan

Terwijl jij zo stil bent als een ninja, is je partner net een olifant in een porseleinkast als ie ‘s nachts even opstaat om te gaan plassen. Gevolg: je bent natuurlijk ook wakker en terwijl hij/zij na het legen van zijn/haar blaas weer lekker indommelt, lig jij nog minstens een halfuur wakker.

Hij/zij snurkt ongelooflijk luid

Je probeert altijd om als eerste in slaap te vallen, anders moet je het ‘concert’ van je partner aanhoren. Je hoofd in het kussen drukken of oordopjes insteken, helpen helaas niet. Hem of haar een venijnige duw geven met je voet is een optie, maar dan riskeer je wel een kwade blik én een fiks ochtendhumeur de dag erna.

Of hij/zij ademt luid, knarsetandt of praat in zijn/haar slaap

Snurken is niet het enige vervelende geluid dat je kan horen aan de andere kant van je bed. Ook knarsetanden, luid ademen of praten in de slaap horen bij deze irritante bedgewoonten. De zetel klinkt heel verleidelijk op zo’n moment of toch maar nog eens die oordopjes proberen?

Je lief ligt vlak naast je te kwijlen

Niet iedereen is een sleeping beauty die met zijn/haar mond dicht slaapt. Je vriend(in) behoort helaas op dat vlak tot ‘the beast‘-categorie. Als gevolg zit er elke ochtend een natte plek op zijn/haar kussen, of als het een beetje tegenzit op dat van jou. Ieuw!

Je hebt nooit meer de volledige matras voor jezelf

Zeg maar vaarwel aan de dagen dat je als een zeester – handen en benen wagenwijd open – op je bed kon liggen. Je hebt nu elk je kant en wie het waagt de ingebeelde grens te overschrijden – als het niet voor een knuffel of een stomende portie seks is – krijgt gegarandeerd een klaagzang van zijn/haar buur.

Je wordt sowieso gebombardeerd tot kleine of grote lepel

Je lief vindt het zalig om zijn/haar arm rond je te slaan en zo in slaap te vallen of omgekeerd: wil dat jij hem/haar knuffelt terwijl jullie in slaap dommelen. Jammer genoeg wil jij geen lepel zijn. Als kleine lepel krijg je rugpijn van het gewicht dat op je duwt, als grote lepel weet je geen blijf met die ene arm, en in beide gevallen is het gewoon te warm!

Je kan die ochtendadem, nachtbeugel of wallen bij het opstaan niet meer tijdig camoufleren

De tijd dat we de wekker zetten om een kwartiertje vroeger op te staan en zo al onze tanden te poetsen en een laagje mascara of blush aan te brengen voor onze crush wakker wordt, is voorgoed voorbij. Ook wij hebben onze slaap nodig, dus hij/zij moet die wallen, ochtendadem of nachtbeugel er maar bij nemen.

Je snooze days zijn voorgoed gedaan óf beginnen pas

Ben je een snoozer, maar je partner helemaal niet? Hou er dan rekening mee dat je voortaan niet tweeëndertig keer je alarm mag laten afgaan ‘s morgens. Of je lief praat een hele dag niet meer tegen je! Ben je net iemand die bij de eerste ringtoon uit bed springt, maar je lief niet? Zet je dan schrap om tweeëndertig keer de wekker te horen aflopen en je vriend(in) een hele dag kwade blikken – vanonder je wallen – toe te werpen.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '