Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Naganath Chiluveru/Rebecca Aldama via Unsplash

Ici Paris XL doet tijdelijk een actie: in ruil voor lege verpakkingen krijg je 20 % korting.

ECOTIP: recycle bij deze mode- en beautyshops en krijg iets in de plaats

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Je wil milieubewuster leven, maar ook je portemonnee wat sparen. Wat als wij je vertelden dat je oud textiel of lege beautyverpakkingen kan binnenbrengen bij je favoriete kleding- en beautywinkels en er iets voor in de plaats kan krijgen? Wij zetten acht merken op een rijtje waar je je gebruikte items kan recycleren.

1. H&M


In de H&M-winkels kan je in ruil voor een bon die goed is voor 15 % korting op je volgende aankoop een zak oude kleding inleveren in een recycleerbox. De kleding die nog kan gedragen worden, krijgt een tweede leven via tweedehandsverkoop wereldwijd. Wat niet meer als kledij kan dienen, wordt verwerkt in andere producten, zoals remake-collecties en schoonmaakdoekjes. Textiel dat gewoon niet hergebruikt kan worden, wordt voor andere doeleinden, zoals vulling bij auto’s, gebruikt. Alle huishoudtextiel en kleding is welkom, merk of staat maakt niet uit. Dus ja, ook eenzame sokken, T-shirts met gaten en zelfs oude lakens kan je inleveren.

2. Ici Paris XL


Ook Ici Paris XL springt met zijn ‘Bring Your Bottle Back‘-actie op de recycleerkar. Tot 18 april kan je lege beautyverpakkingen en parfumflesjes inleveren in je dichtstbijzijnde Ici Paris XL-winkel. In ruil krijg je een kortingsvoucher van 20 % die geldig is op je volgende aankoop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door ICI PARIS XL Belgium (@iciparisxlbe)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. & Other Stories


Ook & Other Stories aanvaardt oude textiel van gelijk welk merk en in gelijk welke staat. Je krijgt 10 % korting als je een zak oude kleren binnenbrengt bij een & Other Stories-vestiging. Dezelfde beloning krijg je trouwens ook voor het inleveren van een lege beautyverpakking van & Other Stories, zoals een body mist. Meer over het recyclingprogramma van & Other Stories lees je hier.

4. Lush


Lush probeert zo veel mogelijk producten verpakkingsvrij te maken, en bracht al enkele leuke exemplaren zoals de shampoo bars en naked body conditioners. Al zijn er uiteraard producten, zoals shower jellies, bodycrèmes en gezichtsmaskers, die nog steeds een verpakking nodig hebben. De zwarte (en soms doorzichtige potten) kan je in ruil voor een gratis vers gezichtsmasker terugbrengen als je er vijf verzameld hebt.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Monki


Ook bij Monki krijg je korting bij het inleveren van een zak oude kleren. Opnieuw maakt het merk of de staat van de kledij niet uit. Het enige wat je moet doen, is het textiel verzamelen in een zak, inleveren in je favoriete Monki-winkel en als bedanking krijg je een voucher van 10 % korting die zes maanden geldig is. De keten verwerkt de kledij niet zelf, maar schakelt de hulp in van een partner I:CO die de kledij verzamelt en sorteert in twee categorieën: opnieuw dragen of recycleren. Meer info hierover vind je hier.

6. Kiehl’s


Huidverzorgingsmerk Kiehl’s werkt met een stempelsysteem waarbij je per ingeleverde lege flacon één stempel krijgt. Na drie stempels krijg je een gratis lippenbalsem, na vijf een travelsizeproduct en na tien een fullsizeproduct. De lege producten kunnen enkel binnengebracht worden in een Kiehl’s-filiaal. Meer info vind je hier.

7. C&A


Via de C&A-actie ‘We Take It Back’ krijg je bij het inleveren van een zak gevuld met oude kleding en/of schoenen een voucher van 15 % korting. Op deze pagina vind je een handig overzichtje van wat de winkels aanvaarden (kledij, accessoires,...) en wat niet (kussens, dekens,...).

8. L’Occitane


Ook beautymerk L’Occitane zet zich in voor de planeet en beloont klanten die hetzelfde doen. Wie drie lege verpakkingen in een van de deelnemende boetieks binnenbrengt, krijgt 10 % korting op een aankoop die je bij het binnenbrengen moet doen. Meer info over het recycleprogramma vind je hier.

Opgelet, gezien de huidige coronamaatregelen is het mogelijk dat bepaalde winkels de inzameling even on hold hebben gezet. Check daarom op voorhand bij de desbetreffende winkel.

Met medewerking van Yana Vandeborne.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '