Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je hoeft er (nog) niet voor uit bed te komen.

Dankzij deze lichaamsoefening kan jij ’s morgens vlotter opstaan

De grootste struggle van de dag: opstaan. Eerst de strijd voeren met je oogleden en voorkomen dat je ogen telkens weer toevallen. En dan de strijd voeren met de zwaartekracht om effectief uit bed te geraken. Gelukkig bestaat er een lichaamsoefening die je langzaam klaarstoomt voor de dag. Je hoeft er zelfs (nog) niet voor uit bed te komen.


 

1.


Ga rechtop zitten, steek je handen voor je uit en maak je rug rond. Hou die positie 10 seconden aan terwijl je je hoofd zachtjes van links naar rechts beweegt.

2.


Steek je armen recht in de lucht en maak je bovenlichaam zo lang mogelijk. Hou deze positie 10 seconden aan en knik terwijl langzaam met je hoofd van onder naar boven.

3.


Laat je armen vallen en breng dan je handen naar elkaar toe achter je rug. Duw je schouderbladen tegen elkaar en zet je borstkas open. Laat je handen achter je zitvlak op het bed vallen, leun achteruit en steun op je polsen, met je handen naar binnen gevouwen.

4.


Ga weer rechtop zitten. Leg één been voor je en het andere gebogen naar achter. Leun met je bovenlichaam naar voor en hou 20 seconden vol. Zit rechtop, wissel van kant en herhaal met het andere been gedurende 20 seconden.

5.


Leg beide benen uitgestrekt voor je, strek je voeten en buig je bovenlichaam naar voor. Probeer de onderkant van je voeten vast te houden en blijf zo liggen gedurende 10 seconden.

Zo, je spieren zijn nu losgemaakt. Bereid je nog even mentaal voor op de dag en stap dan vlotjes uit bed. Succes!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '